Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Kevät on täällä – älä vain lähde ulos suojaamatta ihoasi!

Tiesitkö, että kevätaurinko on petollinen? Kalpea iho palaa herkemmin kevätauringon alla. Vaarassa ovat etenkin nenä, posket ja dekoltee.

Moni suomalainen on jo ehtinyt hihkua onnesta talven väistyessä syrjään orastavan kevään tieltä. Kaulaliinat jäävät ja paksut talvitakit vaihtuvat keveämpiin välikausitakkeihin, kun aurinko taas näyttäytyy ja lämmittääkin jo varsin mukavasti, vaikka kylmä viima vihmoo vielä hipiällä.

Vaikka lämpömittari ei näytäkään vielä hurjia lämpölukemia, se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö ihosi voisi palaa auringossa. Päinvastoin, kevätaurinko on hyvinkin petollinen. Kevätauringossa talven kalvattama iho palaa helpommin. Vaarassa ovat etenkin nenä, posket ja dekoltee-alue.

Iho on talven jälkeen altis auringon haitoille

Ihon suojaaminen tulisi muistaa aloittaa hyvissä ajoin jo keväällä: esimerkiksi aurinko ja kimmeltävä hanki ovat petollinen yhdistelmä, sillä lumi heijastaa UV-säteilyn moninkertaisesti – vaikka aurinko paistaisi pilvienkin läpi.

Talven jälkeen ultraviolettisäteiltä suojaava ihon sarveiskerros on heikoimmillaan. Talvella ohentunut, kalpea iho ei kestäkään yhtäkkistä, suurta UV-säteilymäärää ja tästä syystä iho palaa helposti.

Jo maalis–huhtikuussa auringon UV-säteily on kohtalaista, mikä tarkoittaa sitä, että iho pitäisi suojata aurinkosuojavoitein ja -lasein.


Auringossa helposti palavien onkin viisasta levittää aurinkovoidetta tai aurinkosuojan sisältävää hoito- tai meikkituotetta kasvoihin ja muille paljaille ihoalueille, kuten kaulalle, huulille ja jopa korvanlehtiin. Naisilla etuna on, että monet meikkivoiteet sisältävät jo pienen suojakertoimen.

MTV Sää -sivuilta näet, kuinka voimakasta auringon UV-säteily on.

Miksi ihoa pitää suojata?

Miksi sitten on tärkeää suojautua auringolta? Auringon UVA-säteet vaikuttavat ihoon pigmenttimuutoksina ja -läikkinä, ja ennenaikaisena vanhentumisena. UV-säteille altistuminen ja ihon polttaminen lisäävät merkittävästi ihosyövän riskiä.

Kaikkia auringon aiheuttamia vaurioita ei edes näe paljaalla silmällä. Ennen kuin lähdet ulos, muista suojata ihosi.

Nämä tulokset puhuvat puolestaan:

.

Uusimmat: Ihonhoito

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme