Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Maksuton, kivuton, nopea nuorennusleikkaus: Hymy nuorentaa

Nuorelta näyttämisen salaisuus on yksinkertaisesti hymy.

Kalliiden kauneusleikkausten perään ei kannata haikailla: nuorekkuuden salaisuus piilee iloisessa ilmeessä.

NIVEA Q10plus Anti-Wrinkle -ihonhoitomerkin teettämä kysely paljastaa, että jo pelkkä hymyily nuorentaa ihmistä kahdella vuodella.

Tutkimuksessa 2000 ihmistä arvioi 12 naisen ikää valokuvista, joissa näkyi kolme erilaista tunnetilaa – iloinen, neutraali ja surullinen. Kävi ilmi, että ilmeellä on huomattava vaikutus arvioituun ikään. Iloisia kasvoja pidettiin nuorempina kuin neutraaleja, ja neutraaleja kasvoja pidettiin nuorempina kuin surullisia.

– Arvioimme ihmisen iän monien eri signaalien perusteella. Jos ainoa välittömästi saatavilla oleva tieto on henkilön kasvot, on ilmeellä merkitystä. Yksinkertaisesti hymyilevät kasvot koetaan viehättävämpinä, ja viehättävyys taas liitetään nuoruuteen, positiivisuutta tutkinut psykologi Miriam Akhtar selittää.

Arvioitu ikä ja kuvan iloisuus liittyvät toisiinsa

Selvityksessä havaittiin, että iloisten kasvojen arvioitiin olevan keskimäärin hieman yli vuotta nuoremman näköiset kuin surullisten kasvojen, ja lähes puoli vuotta nuoremman näköiset kuin neutraalien kasvojen. Kun tämän lisäksi vertailtiin iloisten kasvojen perusteella arvioitua ikää naisten todellisiin ikävuosiin, huomattiin, että hymy nuorensi ihmistä keskimäärin hieman yli kaksi vuotta.

– Hymyilystä on paljonkin sanottavaa, ja nuorelta näyttäminen on vain yksi sen eduista, Akhtar kommentoi.

– Iloiset ihmiset hyötyvät elämässä muita vahvemmasta elämänilosta ja pitkäikäisyydestä aina suurempaan menestykseen. He ovat suositumpia, sosiaalisempia, itsevarmempia ja anteliaampia. Hymy on yleismaailmallinen merkki onnellisuudesta.

Neutraaleihin kasvoihin verrattuna surulliset ilmeet sen sijaan toivat ihmisille noin yhden ikävuoden lisää.

Henkilön arvioitu ikä ja kuvan iloisuus olivat merkittävällä tavalla kääntäen verrannollisia keskenään: mitä korkeammaksi ihmisen iloisuusaste pisteytettiin, sitä pienemmäksi hänen ikänsä arvioitiin.  

– Hymyily vähentää stressiä, vapauttaa endorfiineja ja rentouttaa vartaloa, joten se saa ihmisen näyttämään levänneemmältä ja tuntemaan olonsa virkeämmäksi. Säännöllinen kasvolihastreeni, jonka hymyily saa aikaan, auttaa myös vilkastuttamaan kasvojen verenkiertoa ja voi saada ihmisen näyttämään nuorekkaammalta.


Lähde: Nivea

Uusimmat: Ihonhoito

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme