Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Aikeissa mennä nukkumaan meikit kasvoillasi? Kiroat päätöstä taatusti myöhemmin

Olet kuullut sen ennenkin: meikit naamalla nukkuminen tekee pahaa jälkeä iholle. Mutta mitä seurauksia laiskuudesta todellisuudessa kertyy?

Meikkikerros iholla nukkuminen on sama kuin sivelisit ihollesi likaa ennen nukkumaanmenoa. Näin se vaikuttaa:

Saat näppylöitä

Kun jätät ihon puhdistamatta, lika, kuollut ihosolukko ja tali tukkivat ihohuokoset. Tukkeutuneet ihohoukoset puolestaan oireilevat finnein.

Ihon sävy muuttuu harmahtavaksi

Jos ihosi näyttää aamuisin tunkkaiselta, puhdistusrutiineissasi voi olla parantamisen varaa. Huolehdi tällöin säännöllisestä puhdistuksesta ja ihon kuorimisesta. Myös herkkä iho hyötyy kuorinnasta, mutta herkkäihoisten kannattaa turvautua rakeettomaan kuorintaan.

Ihosi vanhenee ja rypistyy

Ihoon tukkeutuneet lika ja meikki aiheuttavat vahinkoja ihon suojamekanismille ja vanhentavat ihon ulkonäköä ennenaikaisesti.

Etkö usko? Brittilehti The Daily Mail toteutti vuonna 2013 kokeen, jonka aikana nainen lopetti kasvojen pesemisen kuukauden ajaksi. Hän vain lisäsi aina uuden meikkikerroksen vanhan päälle. Kokeen tulokset paljastavat, että naisen iho vanhentui noin kymmenen vuoden edestä – vain sen takia, että hän jätti kasvojen puhdistuksen väliin 30 päivänä.

Akne voi pahentua

Kasvojen puhdistus on tärkeää kenelle tahansa, mutta erityisen tärkeää se on niille, joilla on iho-ongelmia. Vaikka akne on hormonaalinen ongelma, meikki yhdistettynä kasvojen rasvoittumiseen voi johtaa yhä pahenevaan akneen.

Ihotulehduksen riski kasvaa

Meikit naamalla nukkuminen ei itsessään aiheuta tulehduksia, mutta jos kasvoillasi on esimerkiksi ärtynyt finni, voi iho tulehtua tavallista helpommin, sillä sen suojamekanismi on häiriintynyt. Muistathan, että puhdas ja ehjä iho on tärkein puolustuksemme infektioita vastaan.

Ihottuman riski kasvaa

Meikit sisältävät usein ihoa ärsyttäviä aineita, jotka voivat aiheuttaa ärsytystä jäädessään iholle pitkiksi ajoiksi. Ihotaudeista kärsivät ja herkkäihoiset ovat erityisen alttiita ärsytyksille.

Siis...

Vaikka olisit kuinka väsynyt, ihosi kiittää sinua myöhemmin, kun jaksat huolehtia puhdistuksesta. Oikea puhdistusrutiini riippuu ihotyypistäsi. Jos olet epävarma, pyydä apua ammattilaiselta.

Uusimmat: Ihonhoito

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme