Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Näppylöitä aikuisenakin? Kokeile tätä kikkaa

Myös aikuinen voi kärsiä näppylöistä. Rasvoittuvan ihon ihonhoitorutiinissa kannattaa kiinnittää eritoten voiteiden koostumukseen.

Näppylät eivät välttämättä olen ainoastaan nuoren ihon ongelma: myös aikuisiällä iholle voi ilmestyä häiritseviä näppylöitä ja finnejä. Useimmiten syynä on rasvoittuva ihotyyppi tai suomalaisille tyypillisin sekaiho.

Vinkki: Tunnista oma ihotyyppisi

On tärkeää tunnistaa oma ihotyyppinsä, jotta löytäisit itsellesi sopivimmat ihonhoitotuotteet ja -rutiinit ja jotta ihosi voisi hyvin. Ota selvää omastasi täällä!

Jos iho rasvoittuu ja kiiltelee helposti päivän aikana, kannattaa harkita päivävoiteen vaihtamista kevyempään seerumiin. Rasvoittuvalle iholle esimerkiksi seerumi voi riittää päivittäiseksi kosteusvoiteeksi, jos illalla levittää iholle ravitsevamman yövoiteen.

Älä jätä rasvaamista pois

Vaikka ihosi kiiltelisi, älä jätä rasvaamista kokonaan pois: jos iho ei saa tarvitsemaansa kosteutta, iho kuivuu. Ja kun iho kuivuu, se ei hengitä kunnolla, ja tällöin iholle voi ilmestyä näppylöitä eli toisin sanoen ihotulehduksia.

Oikeanlainen puhdistus helpottaa

Hormonien aiheuttamiin näppylöihin ei kosmetiikkatuotteilla voi vaikuttaa, mutta oikealla hoidolla voit varmistaa, etteivät näppylät pahene entisestään ja voit nopeuttaa niiden paranemista.

Panosta naamioihin ja muihin puhdistustuotteisiin, jotka puhdistavat ihohuokosia ja ehkäisevät epäpuhtauksien syntyä. Muista myös kuoria ihoasi säännöllisesti.

Ota huomioon, että akne voi puhjeta myös aikuisiällä: keski-ikäisillä naisilla kasvot voivat punottaa myös ikävän ruusufinnin takia.


Osittainen lähde: Lumene Time Freeze

Uusimmat: Ihonhoito

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme