Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Ongelmakohtia eri puolilla kasvoja: Mistä finnisi kertovat?

Finnien ilmestyminen tiettyihin osiin kasvoissasi voi viestittää omasta elämäntyylistäsi ja -tilanteestasi enemmän kuin uskotkaan.

Ilmestyvätkö finnit aina samaan paikkaan, uudestaan ja uudestaan? Finnit ja mustapäät syntyvät talirauhasten tukkeutuessa ja tulehtuessa – katso, mistä kaikesta finnien ilmestyminen voi johtua.

Finnit ilmestyvät leukaan

Mahdolliset syyt finneille:

– Stressi

– Liika sokeri

– Hormonaalinen akne, kuukautiset

– Jos finnit ovat punertavia ja kutisevia, ne johtuvat todennäköisesti huonosta ruokavaliosta

Toimi näin:

– Stressaantuneena saattaa räplätä ihoaan entistä enemmän. Älä siis puristele finnejä!

– Vähennä hilihydraattien ja sokerin syöntiä, tai jonkin tietyn ruoan, jota syöt muutoin säännöllisesti: esimerkiksi jogurtin, pastan tai valkoisen leivän. Katso, vaikuttaako tietyn ruoan poisjättäminen ihosi kuntoon kolmen viikon aikana.

– Juo paljon vettä.

Finnit ilmestyvät otsaan ja hiusrajaan

Mahdolliset syyt finneille:

– Liikunta

– Hiustenhoitotuotteet

Toimi näin:

– Liikuntasuorituksen aikana ihminen hikoilee ja otsalle hiipivää hikeä tulee pyyhittyä joko käsin tai pyyhkeellä. Likaisesta pyyhkeestä siirtyy bakteereja iholle, mutta puhtaalla pyyhkeellä hierominenkin voi myös aiheuttaa ihoärsytystä.

– Älä käytä puuvillaisia urheiluvaatteita, sillä ne imevät kosteuden itseensä.

– Vinkki: vaihda liikuntasuorituksen jälkeen urheiluvaatteet ja käy heti suihkussa. Käytä hellävaraista kuorintavoidetta.

– Hiustuotteet voivat ärsyttää ihoa ja tukkia ihohuokosia. Kokeile vaihtaa tuotteet hellävaraisempiin ja muista huuhdella hiukset huolellisesti jokaisen pesun yhteydessä.

Finnit ilmestyvät poskiin

Mahdolliset syyt finneille:

– Tupakointi

– Likainen puhelin tai likaiset tyynyliinat

Toimi näin:

– Tupakointi kannattaa lopettaa kokonaan.Pääset näin myös eroon ihon sameudesta, ja ihosi ennenaikainen ikääntyminen hidastuu.

– Muista pestä tyynyt ja vaihtaa lakanat säännöllisesti.

– Varo nojailemista poskiin: likaiset kädet aiheuttavat epäpuhtauksia iholle.

– Ulkoile enemmän ja tee pitkiä kävelylenkkejä.

Finnit ilmestyvät t-alueelle

Mahdolliset syyt:

– Ilmansaasteet

– Sääolosuhteet

Toimi näin:

Jos T-alueen ihossasi on punaisia finnejä ja valkopäitä pitkin poikin, saattavat ne johtua siitä, että ilmansaasteet tukkivat ihohuokoset ja aiheuttavat finnejä.

– Älä jätä päivän päätteeksi ihoa puhdistamatta, vaikket olisikaan käyttänyt meikkiä. Iho tulee puhdistaa myös ilmansaasteista. Kokeile myös kasvoille tarkoitettua ihoharjaa.

– Jos ilmankosteus esimerkiksi ulkomaanmatkoilla vaikuttaa ihoosi niin, että se rasvoittuu, käytä öljytöntä kosteusvoidetta. Jos ilma on kuiva ja kuuma, harkitse ilmankostuttimen hankintaa.

Katso myös Anne Kukkohovin vinkki:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Lähteet: Womenshealtmag.com,

Uusimmat: Ihonhoito

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme