Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Ripsienpidennystrendissä piilee kammottavia vaaroja – näitä ei tulisi edes ajatelleeksi

Vaikka ripsienpidennyksillä saadaan aikaan näyttävät ripset, saattavat omat ripset samalla kärsiä. Eikä siinä vielä kaikki, tekoripsien käyttö voi aiheuttaa monia muitakin terveydellisiä haittoja.

Feikkiräpsyt ovat yksittäisiä, synteettistä materiaalia olevia ripsiä, jotka liimataan kiinni ripsirajaan omien ripsien päälle. Näyttäviä ripsiä tehdään niin kauneushoitoloissa kuin kotipaketeilla.

Newyorkilainen tohtori Robert Dorin kertoo kuitenkin Daily Mailin artikkelissa, että ripsien kiinnitykseen käytetty liima aiheuttaa joillekin pahoja allergisia oireita.

Yleinen allergisoiva ainesosa on formaldehydi, jota käytettiin aiemmin kynsilakoissa. Sittemmin moni kosmetiikkamerkki on luopunut formaldehydin käytöstä. Lisäksi Dorin muistuttaa toisesta, todella ällöttävästä sivuvaikutuksesta, jota emme ole edes ajatelleet.

– Bakteerit tykkäävät muhia liimassa ja ripsissä, mikä voi aiheuttaa sieni- tai virustulehduksia.

Yleisin haitta ripsienpidennysten käyttäjällä on kuitenkin omien ripsien oheneminen. Pidennykset painavat ripsirajaa vasten kuluttaen aitoja ripsiä.

– Jos pidennyksiä käytetään jatkuvasti, aiheuttavat ne rasitusta omille ripsille. Lopulta ripsikarvat putoavat, eivätkä kasva enää takaisin, Dorin varoittaa.

Jos siis haaveilet pidemmistä ja tuuheammista ripsistä, muista myös riskit. Selvitä myös, oletko allerginen jollekin ainesosalle, jota ripsienpidennyksissä käytetään.

Lähde: Daily Mail

Uusimmat: Ihonhoito

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme