Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Rupia ja tulehduksia – 5 syytä, miksi finnien puristelu on pahasta

Olet kuullut sen ennenkin: finnejä ei saisi puristella. Hyvää tarkoittavat neuvot kuitenkin unohtuvat, kun poskessa helottaa näppylä.

Unohda puristelu ja panosta peiteväriin. Seventeen-lehden haastattelema dermatologi Julia Tzu kertoo, miksi.

1. Voit pahentaa ihoärsytystä

Kun sinun tekee mieli puristaa finni, se johtuu yleensä finnin mehevästä ulkomuodosta, eikö totta? Puristaminen voi kuitenkin pahentaa asiaa entisestään. Iho kärsii, kun puristat ja venytät finniä ympäröivää ihoa. Se alkaa todennäköisesti punoittaa ja turvottaa laajemmalta alueelta ja lisäksi tulehdus voi levitä.

2. Ihoon voi muodostua rupi

Tiedätkö, mikä on vielä vaikeampaa kuin finnin peittäminen? Ruven peittäminen! Kun puristat finnin, vapautat valkoista rasvatalia ja auki revitty näppylä arpeutuu. Sitten sinun tekeekin mieli raapia arpea ja näin kierre on valmis.

Rupi on lähes mahdotonta meikata piiloon, joten pääset helpommalla, kun hoidat finniä kuivattavilla tuotteilla ja peität sen meikillä.

3. Voit aiheuttaa pysyviä arpia

Jos ihollasi on paljon finnejä, kannattaa mennä kosmetologille ihonpuhdistukseen. Ammattilaisella on hallussaan oikeat tekniikat ja välineet, joiden avulla vältyt pysyviltä arvilta. Ei siis pidä paikkaansa, että finnejä ei koskaan saisi puristaa. Sen sijaan niitä ei tule puristaa, ellei todella tiedä, mitä on tekemässä – jos haluaa välttyä arvilta.

4. Iho voi värjäytyä

Arpeutumisen lisäksi ihosi saattaa jopa muuttaa pigmenttiään näppylän ympärillä. Mitä tulehtuneempi näppylä on, sitä todennäköisempää on, että puristaminen vaikuttaa ihon pigmenttiin. Värjäytyminen ei ole pysyvää, mutta palautumiseen saatta mennä jopa kaksi vuotta.

5. Tulehdus voi pahentua

Likaiset kädet, likaiset välineet, likainen kylpyhuone. Kun puristat finnin, altistat sen tulehdusta aiheuttaville bakteereille.

Uusimmat: Ihonhoito

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme