Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Suomalaiset kuivattavat ihoaan peseytymällä väärin: Nappaa vinkit kuivan talvi-ihon taltuttamiseen!

Kylmät kelit ja lämpötilavaihtelu kuivattavat ihoa. Noudata kuivan ihon ihonhoitovinkkejä ja nauti terveestä ja kimmoisasta ihosta myös talvikeleillä!

Hiihtolomaviikoilla perheet viettävät paljon aikaa ulkona. Kylmät kelit ja lämpötilavaihtelu kuitenkin kuivattavat ihoa ja kuiva, hilseilevä ja kutiava iho on tuttu vaiva suurelle osalle suomalaisista.

Käytkö suihkussa päivittäin ja pesetkö ihon saippualla? Muistatko rasvata aina peseytymisen jälkeen? Kyselyn mukaan* suomalaiset ovat innokkaita peseytyjiä ja lähes jokainen (97 %) käy päivittäin suihkussa. Noin puolet suomalaisista tietää, että talven lisäksi myös suihku kuivattaa ihoa. Silti joka toinen suosii pesuaineena ihoa kuivattavaa tavallista saippuaa tai suihkusaippuaa ja muutama suihkuöljyä.

Vain puolet vastaajista kertoi rasvaavansa vartalon ihoaan päivittäin.

Noudata kuivan ihon ihonhoitovinkkejä ja nauti terveestä ja kimmoisasta ihosta myös talvikeleillä! Vinkit on tarkistanut ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Hannele Virtanen.

1. Vältä turhaa peseytymistä

Peseytyminen kuuluu lähes jokaisen päivittäisiin rutiineihin. Käsiä pestään useamman kerran päivässä ja myös saunassa käydään ahkerasti lämmittelemässä kylmän ulkoilupäivän jälkeen.

Vinkki: Vedellä läträäminen ja lämpötilojen vaihtelu esimerkiksi saunottaessa kuivattaa ihoa. Vältä pakkaskelillä turhaa pesua ja saunomista.

2. Vältä saippuapohjaisia ihonpesuaineita

Sillä, millaisella aineella peseydyt, on merkitystä! Puolet suomalaisista käyttää ihoa kuivattavaa suihkusaippuaa tai perinteistä saippuaa. Joka neljäs käyttää suihkuvoidetta tai -geeliä, joka viides pelkkää vettä ja kolme prosenttia suihkuöljyä.

Vinkki: Varmista, ettei käyttämäsi pesuaine ole saippuapohjainen, eli ei sisällä natriumlauryylisulfaattia. Jos iho on kovin kuiva, pesemiseen voi käyttää myös perusvoidetta

3. Rasvaa sopivasti

Ihon kuivuus korostuu pakkasella, mutta vain kuusi kymmenestä hoitaa kasvojen ihoa päivittäin ja vartalon ihoa alle puolet. Liian kevyt voide kuivattaa, ja liian tuhti hautoo.

Vinkki: Usein melko kevyt tai keskirasvainen voide on hyvä, mutta tehokkaasti kosteutta sitova emulsiovoide on paras. Käsiin ja jalkoihin sopii paksumpi voide, ja normaalia rasvaisempi voide voi olla tarpeen myös talviaikaan. Kannattaa myös valita itseä miellyttävä tuote, jota todella tulee käytettyä. 

Nyrkkisääntönä voi sanoa, että rasvaamisen pari kertaa päivässä tulisi riittää. Mikäli tarve on suurempi, voi lääkinnällinen hoito olla tarpeen.

.

4. Suojaa iho kylmyydeltä

Suuret lämpötilavaihtelut kuivattavat ihoa.

Vinkki: Pukeudu sään mukaan ja suojaa ihoasi kylmyydeltä. Käytä hanskoja, ja suojaa kasvoja mahdollisuuksien mukaan. Kasvoja suojaamaan ei enää suositella pakkasvoiteiden käyttöä, koska ne enemmänkin lisäävät paleltumariskiä.

5. Suojaa iho puhdistusaineilta sekä pölyltä

Voimakkaat pesu- ja puhdistusaineet sekä hienojakoinen pöly kuivattavat ihoa merkittävästi.

Vinkki: Oli kesä tai talvi, siivoaminen ja remppaaminen kannattaa aina tehdä hanskat kädessä. Kumihanskat suojaavat ihoa voimakkailta pesu- ja puhdistusaineilta sekä kuuman pesuveden lämmöltä, ja tekstiilihanskat suojaavat vaikkapa hienojakoiselta rakennuspölyltä. Jos kumihanskat tuntuvat hiostavilta,  kumihanskan alle voi laittaa ohuen puuvillakäsineen.

Ihanat meikkivinkit videolta:*Tutkimustiedot pohjautuvat Taloustutkimuksen saksalaiselle lääke- ja kosmetiikkayritykselle Dr. Wolffille teettämään kuluttajatutkimukseen, jonka tavoitteena oli selvittää suomalaisten kokemuksia kuivasta ihosta ja asenteita ihon hoitamiseen. Tutkimus toteutettiin internetpaneelina 10.–15.8.2015 välisenä aikana ja kyselyyn vastasi yhteensä 1020 henkilöä valtakunnallisesti Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Vastaajien ikä oli 20–70 vuotta ja puolet vastaajista oli miehiä, puolet naisia.


Lähde: Dr. Wolff

Uusimmat: Ihonhoito

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme