Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Tarkastelussa kasvojen puhdistamiseen liittyvät myytit: Mitkä ovat totta, mitkä eivät?

Oletko pessyt kasvosi samalla rutiinilla vuodesta toiseen? Omat rutiinit kannattaa viimeistään nyt tarkistaa, sillä suurin osa ihmisistä puhdistaa kasvonsa virheellisesti. 

Aivan kuten moneen muuhunkin kasvojenhoitoon liittyvän asiaan, myös kasvojen pesuun liittyy paljon erilaisia myyttejä ja uskomuksia. Tarkista, mitkä näistä myyteistä pitävät paikkansa ja mitkä eivät. 

Myytti 1: Pelkkä pesu riittää

Tiedostathan, että kasvojen pesu on kaksivaiheinen prosessi, jossa molemmat vaiheet ovat yhtä tärkeitä. Kasvot tulee nimittäin aina puhdistaa meikistä ennen pesua.

Useimmat puhdistusaineet eivät pysty poistamaan kaikkia meikkejä ja epäpuhtauksia kerralla, joten ainakin silmämeikit kannattaa puhdistaa ennen kasvojen pesua. 

Meikit puhdistuvat hellävaraisimmin öljypohjaisen puhdistusaineen avulla, jonka jälkeen viimeisetkin epäpuhtaudet huuhdotaan pois haalealla vedellä ja pienellä määrällä puhdistusainetta.

Myytti 2: Pese kahdesti päivässä

Vielä ei ole päästy yksimielisyyteen siitä, kuinka usein kasvot tulisi puhdistaa. Vaikka asiasta kiistelläänkin asiantuntijoiden kesken edelleen, kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että liiallinen pesu voi aiheuttaa ärsytystä ja kuivattaa ihoa.

Kasvojen pesussa kannattaakin käyttää tervettä järkeä. Rasvaisen ihon voi puhdistaa aamuin illoin, mutta kuiva iho kannattaa puhdistaa ainoastaan iltaisin.

Myytti 3: Pesurutiinit pienentävät ihohuokosia

Monen naisen kasvojenpesurutiinit liittyvät läheisesti myös ihohuokosten pienentämiseen. Hierovan liikkeen ja kylmän veden uskotaan pienentävän ihohuokosia, mutta totuus on toinen. Itse asiassa äärimmäisen kuuma tai kylmä voi pahentaa iho-ongelmia, kuten punoitusta.

Kasvot kannattaakin siis puhdistaa suihkussa, jossa lempeä vesihöyry pehmentää tehokkaasti ihohuokosissa piilevää öljyä. Ja vaikka hieronta tuntuisikin mukavalta, se ei auta kovin paljon ihohuokosiisi. Liikunta sen sijaan on tehokkain tapa parantaa kasvojen verenkiertoa.

Myytti 4: Osta puhdistusaine ihotyypin mukaan

Ihotyypistä riippumatta puhdistusaineiden ainesosaluettelo kannattaa lukea tarkkaan. Varmista, ettei puhdistusaine sisällä ihoa ärsyttäviä parabeeneja tai voimakkaita saippuoita, jotka kuivattavat helposti ihoa. Kunhan välttelet erittäin voimakkaita tuotteita, loppu on kiinni oikeastaan vain omista mieltymyksistäsi.

Eri ihotyypeille tarkoitetut tuotteet eivät ole välttämättömiä ostoksia. Monet kuivaihoiset saattavat kuitenkin pitää esimerkiksi tuotteista, joihin on lisätty kosteuttavia ainesosia.

Myytti 5: Kasvovesi alkoholilla vai ilman

Kasvojenpuhdistusaineita myydään niin alkoholilla kuin ilman, ja niiden käytöstä voidaan olla montaa mieltä. Alkoholi puhdistaa ihoa ja ehkäisee tulehduksia, mutta jotkut uskovat alkoholin kuivattavan ihoa. Alkoholillinen versio voikin sopia rasvaiselle ihotyypille tasapainoittamaan ihoa.

Myös kasvoveden valinnassa pätevät samat säännöt kuin puhdistusaineen valintaan. Valitse aine, joka sopii juuri sinulle. Jos et ole varma, kumpi sinulle sopii, valitse alkoholiton tuote.  

Myytti 6: Kuori iho hehkumaan

Rasvan, lian ja kuolleen ihon poistamiseen kannattaa valita harja voimakkaiden kuorinta-aineiden sijaan. Kasvoharjausta ei kuitenkaan kannata tehdä joka ilta, sillä liika hilseily voi aiheuttaa tulehduksia.

Juuri tulehdusten vuoksi kasvoharja kannattaakin muistaa pitää puhtaana huuhtelemalla ja kuivaamalla se käytön jälkeen. Muista myös vaihtaa harja uuteen kolmen kuukauden välein.

Entä ovatko kosmetiikassa käytetyt kemikaalit turvallisia? Katso video:

Lähde: MarieClaire

Uusimmat: Ihonhoito

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme