Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Täydellisen tekorusketuksen salaisuus tulee tässä – älä unohda näitä vaiheita!

Rantapäiviä odotellessa moni turvautuu purkista saatavaan päivetykseen. Nyt onkin oiva aika muistella, kuinka se täydellinen tekorusketus oikein saadaan.

Sopivaa itseruskettavaa valitessa kannattaa turvautua ammattitaitoisen myyjän apuun. Varsinkin erittäin vaaleaihoiset muuttuvat hetkessä porkkanan värisiksi, jos tuote on liian tehokas.

Itseruskettavia löytyy sävyvalikoiman lisäksi myös erilaisissa pakkauksissa: on suihkutettavaa, vaahtoa, geeliä, voidetta, nestettä – ja jopa puuteria! Valitse siis, miten haluat tekorusketuksesi levittää.

Kun sopiva tuote on löytynyt, on kuorinnan aika. Kummempia tuotteitakaan ei tarvita – ainakaan, jos uskoo Victoria’s Secretin mallien rusketuksen takana olevaa ammattilaista Jimmy Cocoa:

– Vartalolla kuuma vesi yhdistettynä pesusieneen irrottaa kuolleen ihosolukon tehokkaasti, neuvoo rusketusspesialisti Coco Cosmopolitanin artikkelissa.

– Iho kannattaa suihkun lopuksi suihkuttaa viileällä vedellä, jotta ihohuokoset sulkeutuvat. Aukinaiset ihohuokoset saattavat imaista liikaa itseruskettavaa, jolloin lopputulos on epätasainen.

Lue, kuinka itseruskettavan levitys tapahtuu vaihe vaiheelta.

1. Aloita aina kuorinnalla

Ihon kuoriminen ennen itseruskettavan levitystä on tuiki tärkeää – se ei varmaan yllätä ketään. Kuollut ihosolukko ja kuivankarheus ovat kuorinnan jäljiltä tiessään, jolloin itseruskettava levittyy tasaisesti ja kauniisti myös ihon kuivimmille kohdille. Jos itseruskettavan levittää kuorimattomalle iholle, karisee rusketus kuolleen ihosolukon mukana hetkessä – ja sitähän ei kukaan halua!

Sheivaa lisäksi ainakin sääret, jotta itseruskettava ei tartu yksittäisiin ihokarvoihin. Kasvojen ihon kuorinnan lisäksi myös ihokarvat voi ajaa. Persikan pehmeä ihon ei siis tarvitse olla pörröinen, kuten persikan kuori – pehmeys riittää meille.

2. Kosteuta

Kosteuta erityisellä huolella vartalon kuivat kohdat, joita ovat yleensä ainakin kämmenet, kynsinauhat, kyynärpäät ja jalat. Näin kuivimmat ihoalueet eivät imaise enemmän itseruskettavaa kuin muu kroppa, mikä johtaa epätasaiseen rusketukseen.

3. Käytä kinnasta

Itseruskettavan voi levittää sormin, mutta lopputulos on taatun tasainen, kun ruskettavan levittää kintaalla. Uunikinnasta muistuttavalla käsineellä vältetään ainakin sormenjäljet.

Levitä tuote jaloista ylöspäin kohti kaulaa pitkittäisvedoin. Käytä kasvoille omaa, pienempää käsinettä.

4. Hiustenkuivan avuksi

Itseruskettavan tuotteen levityksen jälkeen ei kannata pukeutua heti – varsinkaan vaaleisiin vaatteisiin. Tuotteen imeytymistä voi kuitenkin nopeuttaa, kuten myös pukeutumista, puhaltamalla ihon kuivaksi hiustenkuivaimen kylmällä asetuksella.

5. Pyyhi ylimääräinen tuote pois

Kun itseruskettava on imeytynyt ihoon, kannattaa ylimääräinen tuote pyyhkiä pois puhdistuspyyhkeillä. Esimerkiksi meikinpoistopyyhkeet hoitavat homman hyvin. Älä unohda pyyhkiä esimerkiksi kynsinauhoja – sekä sormien että varpaiden kynsistä. Itseruskettava jämähtää näihin kohtiin erittäin tehokkaasti.

6. Käy suihkussa

Vaikka itseruskettavat ovatkin viime vuosina kehittyneet tuoksun suhteen, saattaa herkkänenäisen tuoksuaisti silti ärtyä itseruskettavien ominaistuoksusta. Jos haluat täydellisen viimeistellyn lopputuloksen tuoksua myöten, levitä ruskettava päivää ennen tärkeää tapahtumaa, jotta ehdit käydä kerran suihkussa.

Lähde: Cosmopolitan

Uusimmat: Ihonhoito

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme