Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Tiesitkö? Saat ryppyjä nukkuessasi – älä missään nimessä hautaudu tyynyihin!

Tiesitkö, että tyynyjen seassa nukkuminen voi edesauttaa ennenaikaisten ryppyjen ilmentymistä?

Tiesitkö, että jopa nukkuessasi saatat aiheuttaa itse itsellesi ryppyjä? Kiitos siitä kuuluu tyynyille, joita vasten kasvojen herkkä iho painautuu ja hiertyy yön aikana. Pahinta on, jos lakanat ja tyynyliinat ovat karheita.

Tiesitkö?

Sillä aikaa kun nukut, ihosi toiminta on vilkkaimmillaan. Yön aikana elimistö pyrkii korjaamaan ihoon päivän aikana kohdistuneet vauriot. Tästä syystä myös suositellaan yövoiteiden käyttöä, joiden tarkoituksena on korjata ikääntymisen aiheuttamia merkkejä yön aikana.


– Me vietämme vuodesta noin 2 500 tuntia nukkuen ja suurimman osan tuosta ajasta vietämme pää haudattuna tyynyihin, kuvailee tähtien luottoesteetikko Renee Rouleau.

Hänen neuvonaan onkin pyrkiä nukkua yhden tyynyn varassa niin, että pää on ainoastaan puoliksi tyynyllä: näin alaosa kasvoista ei edes kosketa tyynyä. Neuvo kuulostaa kuitenkin jokseenkin hankalalta.

Vatsallaan nukkuminen tyynyjen seassa aiheuttaa kaikista eniten ennenaikaisten ryppyjen ilmentymistä kasvojen ollessa koko yön painautuneina tyynyjä vasten. Vatsallaan nukkuville juonteet ilmestyvät tavallisesti otsalle. Kylkiasennossa nukkuvalle rypyt ilmestyvät puolestaan poskille ja leukaan. 

Paras neuvo lieneekin nukkua selällään, jos haluaa ennaltaehkäistä ryppyjä. Samainen nukkumisasento ehkäisee myös finnejä, koska tällöin iho välttyy tyynyssä muhivilta bakteereilta. 

Jos haluat pyrkiä nukkumaan selälläsi, avuksi voi ottaa myös niskatuellisen tyynyn. Voit myös panostaa tyynyliinojen materiaaliin: usein suositellaan silkkisatiinisia tai silkkisiä tyynyliinoja.

Muista huolehtia ihostasi! Tällaista vahinkoa aurinko tekee sekä naisille että miehille:

Osittainen lähde: NewBeauty

Uusimmat: Ihonhoito

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme