Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Pohjoismaisia naisia ylistetään maailmalla: ”Tämä on heidän täydellisen ihonsa salaisuus!”

Vaikkei talvi ole ihan vielä ovella, voidaan jo hyvällä omatunnolla kurkistaa kevään 2015 trendeihin: ensi vuoden puolella kauneustrendit ylistävät ihoa – hehkuvaa, tervettä ihoa. Ja mallia otetaan nyt Pohjoismaista!

Pohjoisen pallon puoliskon kauneus on nostettu jälleen tapetille: ja nyt suurennuslasin alla on kaunis, virheetön iho.

Amerikkalaisen Elle.com-sivuilla hehkutetaan eritoten pohjoismaisten naisten ihon laatua, jota kehutaan nuorekkaaksi ja luonnollisen hehkuvaksi, iästä riippumatta. Huippumalleista on nostettu esiin muun muassa ruotsalainen Caroline Winberg, norjalainen, suomalaista sukujuurta oleva Hanneli Mustaparta ja tanskalainen Helena Christensen.

Dr. Miguel Stanleyn mukaan pohjoisen nuorekkaan ja kimmoisan ihon salaisuus piilee muun muassa arktisessa luonnossa ja vedessä.

– Arktisella alueella on yksi ankarimmista ja karuimmista sääolosuhteista maapallolla, ja sen tuloksena luonto on kehittänyt äärimmäiset suojausmekanismit, Stanley kuvaa.

Ja näitä luonnon omia suojausmekanismeja onkin osattu hyödyntää Pohjoismaissa, jossa ihonhoidon tietotaito on kehittynyt ryminällä sukupolvien saatossa hyödyntäen juurikin luonnon omia raaka-aineita, jotka ovat selvinneet pohjoisen luonnon ankarissa ja muuttuvissa sääolosuhteissa.

Pohjoismaiden, kuten Norjan, Ruotsin ja Suomen uskotaankin edustavan tällä hetkellä maailman kärkisijaa ihonhoidon ja kauneuden saralla. Joten ei siis liene ihme, että Pohjoismaiden eri kauneusbrändit ja -merkit ovat nousseet suureen suosioon muuallakin maailmalla, kuten esimerkiksi Amerikassa.

Mikä onkaan upean ihomme salaisuus?

Minkä sitten uskotaan olevan pohjoismaisten naisten ihon salaisuus? Miguel Stanley uskoo kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin: kun olet terve, myös ihosi näyttää hyvältä.

Hänen mukaansa pohjoisen naiset ovat löytäneet oivallisen tasapainon kaikkien näiden tärkeiden elementtien välillä, mitä tulee kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin: mitä syödä, miten liikkua, miten hoitaa ihoa – ja mikä tärkeintä – kuinka elää onnellista elämää. Tasapaino on kaiken avain; jos tasapaino horjuu, ensimmäiset näkyvät merkit ilmestyvät ihoon, ihmisen suurimpaan ja näkyvimpään elimeen.

Miten ihoa hoidetaan eri tavalla pohjoismaissa?

Pohjoismaiden naisten uskotaan olevan eritoten huolissaan auringon UV-säteilystä ja haluavat ja osaavat suojata herkän ihonsa auringon haittavaikutuksilta. Artikkelissa hehkutetaan, kuinka Pohjoismaissa naiset myös tietävät, kuinka tärkeitä antioksidantit ja rasvahapot ovat sekä tiedostavat niiden positiiviset vaikutukset ihon hyvinvointiin. Esimerkiksi lohen mädin kerrotaan sisältävän tärkeitä vitamiineja ja rasvahappoja.

Mitä muut voivat oppia pohjoismaisilta naisilta? Ole onnellinen. Tilastojen mukaan pohjoismaat lukeutuvat onnellisimpiin maihin, ja se myös näkyy ulospäin: terveellinen elämä on usein onnellisuuden pohja. Pysyt terveenä, kun syöt terveellisesti ja monipuolisesti, liikut, kohtelet ihoa hyvin ja hymyilet sekä naurat paljon.

Ikääntymistä ei pelätä

Miguel Stanleyn mukaan selvä trendi on, että pohjoismaissa naiset suhtautuvat ikääntymiseen osana luonnollista elämän kulkua. Siksi pohjoisessa arvostetaan luonnollista ja freesiä lookia: Pohjoismaissa naiset elävät tasapainoista ja terveellistä elämää eivätkä turvaudu äärimmäisyyksiin, kuten esimerkiksi kauneusleikkauksiin tai kovakouraisiin ihonhoitomenetelmiin.


Lähde: Elle.com

Uusimmat: Kauneutta maailmalta

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme