Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

10 parasta meikkikikkaa, joiden olemassaolosta et tiennyt

Meikkaaminen on todella oma taitolajinsa.

Näillä meikkivinkeillä parannat meikkisi kestoa. Joukosta löytyy myös kätevä niksi täydellisten kissansilmärajausten tekemiseen. Tiesitkö vielä näistä nokkelista meikkinikseistä?

1. Huolla meikkisiveltimiä. Laadukkaat meikkisiveltimet voivat parhaimmillaan kestää läpi koko elämän. Tärkeintä on pestä siveltimiä säännöllisesti shampoolla, miedolla astianpesuaineella tai siveltimille tarkoitetuilla puhdistusaineilla. Meikkituotteiden jämät ja muu lika voivat vaurioittaa siveltimiä pysyvästi. Pesun jälkeen on myös tärkeää kuivata siveltimet huolella joko lappeellaan tai harjakset alaspäin. Näin kosteus ei pääse irrottamaan harjasten liimapintaa.

2. Älä pese meikkejä kesken päivän vain tehdäksesi sen uudestaan. Sen sijaan raikasta meikkiäsi tarvittaessa esimerkiksi pyyhkimällä epäsiistit kohdat kasvovedellä, ja sipaisemalla päälle hieman puuteria.

3. Älä törsää kalliisiin vartalonkuorintavoiteisiin. Kotitekoinen kuorinta syntyy esimerkiksi sekoittamalla öljyä ja sokeria seokseksi. Myös esimerkiksi kahvinporot kuorivat tehokkaasti ihoa.

4. Huolehdi huulistasi. Huulet kaipaavat paljon kosteutusta ja kuorintaa, jotta ne pysyvät pehmeinä. Huultenkaan kuorintaan ei tarvita kaupan kuorinta-aineita: keittiöstä löytyy tarvittavat ainekset. Sekoita esimerkiksi hunajaa ja sokeria tahnaksi ja hiero huulet pehmeiksi.

5. Älä koskaan osta liian tummaa meikkivoidetta. Vaikka haluaisitkin tuoda meikillä kasvoillesi lämpöä, astetta tummempi meikkipohja ei ole oikea ratkaisu. Pahimmillaan sävy saa ihon näyttämään likaiselta ja epäpuhtaalta. Mikäli haluat kuitenkin tuoda lämpöistä hehkua kasvoille, sekoita oikeansävyiseen meikkivoiteeseen muutama pisara esimerkiksi pronssista hehkua tuovaa korostusvoidetta.

6. Unohda liika puuteri. Liika puuteri saa ihon näyttämään herkästi ”kakkumaiselta”.

7. Kestävä huulimeikki. Huulimeikki voi olla vaikeaa saada pysymään pitkän päivän ilman, että sitä lisää jatkuvasti lisää. Pysyvyyttä voi kuitenkin parantaa puuteroimalla huulimeikki ohuen nenäliinan tai vessapaperin palan läpi. Tämä niksi estää myös huulipunan tarttumisen hampaisiin.

8. Täydelliset kissansilmärajaukset. Mikäli rajauskynän käyttö tuntu haastavalta, ota avuksi pala teippiä. Aseta teipinpala silmänurkkaan siten, että rajauskynällä voi suoraan piirtää täydellisen muotoiset viivat silmien nurkkiin.

9. Astetta siistimpi silmämeikki. Ripsivärillä voi helposti saada aikaan sotkua – varsinkin, jos maskaraharjaan tarttuu liikaa värimassaa. Helppo niksi on pyyhkiä ripsiväriharjasta liika massa vessapaperin palaan ja vasta sitten harjata ripsiväriä ripsiin.

10. Vaseliini poistaa myös meikin. Meikkipussin monitoimituote soveltuu myös meikinpoistoon. Vaseliini poistaa jopa vedenkestävän meikin!

Lähde: Bright Side

Uusimmat: Meikit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme