Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Loistava täsmävinkki: Näin nypit kulmakarvat onnistuneesti!

Kauneuden asiantuntija Mariela Sarkima vinkkaa, että kulmien nyppiminen vaatii alleen hieman erikoisemman pohjatyön.

Liian vähän, vain liian paljon? Kulmakarvojen nyppiminen voi äityä oikeaksi taitolajiksi. Kuitenkin kulmien siistiminen on suotavaa: huolellinen perusmuotoilu kannattaa toteuttaa esimerkiksi kerran kuussa.

Meikkitaiteilija Mariela Sarkiman mukaan suomalaisnaiset käyvät liian harvoin huoltamassa kulmakarvojaan ammattilaisen käsittelyssä.

– Itsekin sorrun siihen, että nypin kulmakarvoja kylppärin huonossa valossa, jolloin et edes näe kaikkia karvoja, Sarkima myöntää.

– Tähän minulla onkin hyvä vinkki: tee ensin meikkipohja, ennen kuin aloitat nyppimään kulmakarvoja!

Sarkiman vinkki perustuu sille, että kulmien tarkka siistiminen onnistuu huomattavasti paremmin, kun ihon pinnalla on meikkiä.

– Lisää meikkivoidetta ja kevyt puuterointi, jolloin meikki tarttuu myös niihin läpinäkymättömiin, huomaamattomiin pikkukarvoihin. On huomattavasti helpompi nyppiä, kun näet mitä nyppiä! Sarkima hymyilee.

Näin nypit kulmat siistiksi ja siististi

Muista, että kulmien nyppimiseen kannattaa varata aikaa. Tavoitteena on loihtia kulmiin linnunsiipimäinen muoto tasapainottamaan kasvoja. Muotoilu kannattaa tehdä aina hyvässä valaistuksessa, mieluiten luonnonvalossa.

– Aloita nyppiminen pinseteillä kulmakarvan lähtökohdasta: nypi pois lyhyet, ylöspäin kasvavat karvat.

– Jatka nyppimistä kulmakarvan alareunaa pitkin, yksi karva kerrallaan kohti kulman taitekohtaa. Pidä huoli, että muoto pysyy tasaisena.

– Jos kulmakarva on luonnostaan suora, voit nyppiä taitekohtaa näkyvämmäksi: varo kuitenkin, ettet nypi liikaa. Muista myös kaventaa kulman loppuosa, jotta muoto on linnunsiipimäinen.

– Siisti myös kulmakarvojen yläreuna tasaiseksi, mutta varo ettet pyöristä muotoa!

Parhaimman tuloksen saat, jos käyt ensin ammattilaisen, kuten kampaajan tai kosmetologin luona muotoiluttamassa kulmat toivottuun muotoon. Näin pystyt itse myöhemmin nyppimään kulmat samassa linjassa, kun pohjalla on hyvä muoto.

Näin nypit kulmat siististi -vinkit: Mariela Sarkima: Make Up Bible

Uusimmat: Meikit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme