Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Neljä yleistä virhettä kulmakarvojen kanssa: Näin korjaat ongelmakohdat

Kulmakarvat tuovat katseeseen intensiivisyyttä ja voimaa: klassiset kulmakarvat toimivatkin kasvojen tasapainottavina kehyksinä ja osana onnistunutta ehostusta. Kuitenkin kulmakarvojen ulkonäköön tuo haasteita esimerkiksi ikä sekä liian innokkaat pinsetit, jolloin silmistä voi tulla väsähtäneen oloiset ja katseesta veltto. Lue vinkit, miten saat ongelmalliset kulmat kuriin.

Kauneusvinkkien *Suuresta Kauneuskyselystä käy ilmi, että 77 prosenttia suomalaisnaisista muotoilee kulmakarvansa, eikä ihme: kauniisti ja huolellisesti muotoillut kulmakarvat tasapainottavat kasvoja ja antavat huolitellun vaikutelman.

Koska kulmakarvat eivät tosin koskaan ole identtiset, ja niiden huolelliseen muotoiluun tulisikin käyttää aikaa ja vaivaa. Toki erilaisia kulmakarvatyylejä on paljon: tärkeintä onkin, että lopputulos on tasapainoinen.

Myös ikä tuo mukanaan uusia haasteita. Ikääntyminen ei ainoastaan näy ihossa, kasvoissa tai hiuksissa: se näkyy myös kulmakarvoissa asti.

Lue vinkit, miten tuot kulmiisi ryhtiä.

Ongelma: Harventuneet kulmakarvat

Aivan kuten hiukset alkavat harventua ja heikentyä iän myötä, samoin käy myös kulmakarvoille. Näin ollen harottavat sekä harventuneet kulmakarvat saavat sekä kasvot että silmänalueen näyttämään todellisuutta vanhemmilta. Yksinäiset karvat saavat yleisilmeen näyttämään myös epäsiistiltä.

Ratkaisu: Käytä puuterimasta kulmaväriä täyttäessäsi tyhjiä koloja: näin saat kulmakarvojen kaaret näyttämään paksummilta ja kulmakarvat luonnollisilta.

1. Kiristä ihoasi kireäksi hellästi yhdellä kädellä, jotta saisit sileän pinnan.

2. Lisää kulmaväriä viistopäisellä kulmakarvasiveltimellä höyhenen kevyin ottein samaan suuntaan, kuin mihin kulmakarvat kasvavat. Keskity eritoten harventuneisiin kohtiin.

3. Kun olet valmis, harjaa kulmakarvoja hellästi ylöspäin kulmaharjalla, jotta lopputulos olisi pehmeä ja luonnollinen.

Ongelma: Liian ohuet kulmakarvat ja katoavat hännänpäät

Kulmakarvat ovat luonnollisesti ohuemmat ulossyrjästä, heti kaaren jälkeen. Mutta jos kulmakarvoja nyppii esimerkiksi liiakseen, saattavat nämä "hännänpäät" tulla liian ohuiksi. Häntäpäästä liian ohuet tai jopa lähes kadonneet kulmakarvat saavat silmät näyttämään väsyneiltä, veltoilta ja uupuneilta. Jos kulmakarva on kauttaaltaan liian ohut ja vieläpä pyöreä, näyttää ilme tahattoman hämmästyneelle.

Ratkaisu: Jos kulmakarva on liian lyhyt, pidennä kulmakarvojasi kulmakynällä. Älä kuitenkaan piirrä kulmakarvoja uusiksi!

1. Ensimmäiseksi määritä etukäteen, mihin kulmakarvan pää loppuu pitämällä kulmakynää niin, että se linjassa silmän ulkonurkan ja nenän pielen kanssa. Kulmakarvan taitekohta tulisi olla linjassa silmän iiriksen ulkoreunan kanssa.

2. Pidennä kulmakarvojasi käyttämällä kulmakynää hellin, höyhenen kevyin vedoin samaan suuntaan, kuin karvat kasvavat.

3. Viimeistele kulmat värillisellä muotoilugeelillä tai -vahalla kulmien suuntaisin vedoin. Aloita sisänurkasta ja harjaa geeliä ylös- ja ulospäin suuntautuvin pienin vedoin.

Ongelma: Harmaantuvat kulmakarvat

Harmaat tai vitivalkoiset kulmakarvat ikään kuin katoavat kasvoilta, jolloin kasvot näyttävät herkästi tasapainottomilta. Kulmakarvojen tehtävä on tuoda kasvoille kauniit raamit, ja ilman kulmakarvoja kasvot voivat näyttää jopa pelottavilta.

Ratkaisu: Tuo kulmiisi lisäväriä.

1. Piilota muutamat harmaat ja vaaleat karvat nestemäisellä kulmakynällä, joka sointuu hiustenväriisi tai kulmakarvojesi luonnolliseen sävyyn.

2. Jos harmaita karvoja on paljon, käytä värillistä kulmageeliä, joka on hitusen vaaleampi sävyltään kuin luonnolliset kulmakarvasi.

3. Jos kulmakarvasi on kauttaaltaan harmaat, värjäytä ne esimerkiksi ammattilaisen luona. Vaikka hiukset olisivat harmaat ja tai hopeansävyiset, on suositeltavaa värjätä kulmat esimerkiksi vaaleanruskealla sävyllä, jotta kasvojen piirteet pysyisivät selkeinä ja olemus nuorekkaana.

Ongelma: Ylikasvaneet kulmakarvat

Harottavat, ylikasvaneet kulmakarvat saattavat saada silmät näyttämään todellisuutta pienemmiltä. Pitkät, harvat karvat, jotka sojottavat minne sattuvat, saavat silmäluomet näyttämään veltoilta ja raskailta.

Ratkaisu: Muotoile kulmakarvat joko itse tai ammattilaisen luona esimerkiksi pinseteillä.

1. Harjaa kulmakarvat yläviistoon kulmakynällä. Nypi varovasti lyhyet, ylöspäin kasvavat karvat kulmakarvan alkuosasta. Ole tarkkana, että kulmakarvat pysyvät muodossaan, siipimäisinä. Nyppiessäsi kulmakarvan alareunaa varo, ettet tee kulmakarvasta liian ohutta: muista kuitenkin kaventaa kulmakarvan loppuosaa.

2. Jos karvat ovat todella pitkät, voit lyhentää niitä harjauksen jälkeen pikkusaksilla pari milliä.

3. Lopuksi voit lisätä läpikuultavaa kulmageeliä.


Lähteet: Prevention.com, Make up Bible (Mariela Sarkima, Tammi 2011), Kauneusvinkit-sivuston Suuri kauneuskysely 2013: *Suureen kauneuskyselyyn 2013 osallistui lähes 2 800 henkilöä

Uusimmat: Meikit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme