Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Ovatko suomalaiset turhan ujoja meikkaamaan? Varo kuitenkin näitä virheitä!

Suomalaisnaiset arvostavat tunnetusti luonnollisuutta, kuulasta ihoa ja säihkyviä silmiä. Mutta eivätkö suomalaisnaiset sitten uskalla meikata rohkeammin?

Meikkaaja-maskeeraaja Heidi Kjellman arvostaa visuaalisuutta, meikkien leikittelevyyttä sekä viestejä, joita ehostus voi mukanaan tuoda. Hän kuvaileekin meikkaamista tavaksi ilmaista itseään.

– Meikki on kuin pieni taideteos: olet väkertänyt pienen taidenäytöksesi, jota muut ihmiset voivat ihailla, Kjellman hymyilee.

Kuitenkin Kjellmanin mukaan Suomen katukuvassa näkee yllättävän vähän meikkiä.

– Mielestäni suomalaisten meikkaaminen on turhan ujoa, Kjellman pohtii.

Meikkaaja-maskeeraaja ei kuitenkaan tyrmää suomalaisten mieltymystä luonnollisempaan lookiin.

– Luonnollinen look on mielestäni hyvä asia. Mutta itse tykkään hirmuisesti, kun jostain henkilöstä näkee heti mikä on hänen oma juttunsa; onko se esimerkiksi näyttävä silmärajaus tai kirkas huulipuna, Kjellman kuvailee.

Meikkaaja-maskeeraaja kuitenkin vinkkaa, ettei kannata ryhtyä soitellen sotaan tai pakottaa itseään piirtämään väkipakolla trendikkäät silmärajaukset: jos jonkin meikin laittaminen ei luonnistu tai onnistu, on parempi jättää se tekemättä.

– Meikillä voi todella helposti pilata ulkonäkönsä. Jos käyttää esimerkiksi täysin väärän väristä pohjameikkiä tai laittaa pikimustat kulmat, se näyttää vain hassulta.

Mutta onneksi harjoittelu tekee mestarin: Kjellman muistuttaa, että meikillä saa myös leikitellä ja kokeilla rohkeasti erilaisia ehostuksia vaikkapa kotosalla peilin edessä.Lue myös:

Uusimmat: Meikit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme