Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Silmämeikki vaatii aikaa ja tarkkuutta: Näin onnistut yksityiskohdissa

Onnistuneen silmämeikin teko ei luonnistu sormia napsauttamalla, vaan se vaatii aikaa, harjoittelua ja omien silmien muodon ja rakenteen tuntemista.

Jotta onnistuisit korostamaan meikin avulla silmiäsi kauniisti ja näyttävästi, kannattaa oman silmän rakenteeseen ja muotoon tutustua.Etenkin kirjallisissa ohjeissa neuvotaan muun muassa lisämään luomiväriä luomivakoon, tekemään varjostukset silmän ulkonurkkaan ja lisäämään meikkikynää sisäluomeen. Tunnetko oman silmäsi rakenteen?

Silmän rakenne

1. Kulmaluu

2. Luomivako

3. Liikkuva luomi

4. Ripsiraja

5. Silmän ulkonurkka

6. Silmän sisänurkka

7. Alaluomi

8. Sisäluomi

9. Silmänalus

Meikkivinkit silmämeikkiin

1. Kulmaluulle voi levittää vaaleaa luomiväriä tuomaan valoa.

2. Tumma varjostus tehdään silmän ulkonurkkaan ja luomivakoon, joka korostaa silmän muotoa.

3. Vaaleaa luomiväriä levitetään luomen liikkuvalle osalle ja kulmaluulle.

4. Ripsirajan juureen tehdään rajaukset. Nosta luomea kevyesti ylöspäin, jotta saat rajauksen aivan kiinni ripsirajaan. Näin ripset näyttävät myös pidemmiltä.

5. Ulkonurkkaan levitetään tummempaa sävyä: näin syntyy myös smoky eyes -meikki. Rajaukset voivat jatkua silmän ulkonurkan ylitse häntänä tuoden katseeseen nostetta.

6. Silmän sisänurkkia voi korostaa vaalealla, hohtavalla sävyllä. Rajaus lähtee silmän sisänurkasta kulkien ripsirajaa pitkin kohti ulkonurkkaa.

7. Tummempaa luomiväriä voi painella myös alaluomelle tai käyttää meikkikynää. Huomioi kuitenkin, että painopiste kannattaa olla silmän yläpuolella ulkonurkassa.

8. Sisäluomelle voi halutessaan lisätä meikkikynällä sisärajauksen.

9. Tummille silmänalusille  voi lisätä vaalentavaa silmänympärysihon hoitotuotetta tai nestemäistä peitevoidetta.

Lähde: Make Up Bible (Mariela Sarkima), Lumene

Uusimmat: Meikit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme