Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Siveltimellä vai sormin? Meikkivoiteen voi levittää eri tavoin

Meikkivoiteen levistystapa kannattaa valita sen mukaan, haluaako peittävämmän lopputuloksen vai korostaa ihon omaa, luonnollista sävyä. Ota siis avuksi joko sivellin, meikkisieni – tai omat sormet.

Meikkivoide levittyy parhaiten ja tasaisesti puhtaalle, riittävän kosteutetulle iholle. Ennen meikkivoiteen levittämistä on suositeltavaa levittää kasvovoidetta kasvojen iholle, huulia ja kaulaa unohtamatta. Kosteuttava silmänympärysvoide takaa sen, etteivät silmänaluset ole kovin kuivat, jolloin myös meikkivoide levittyy tasaisesti.

Valitse sopivin levitystapa

Meikkivoidetta voidaan levittää joko sormin, meikkisiveltimellä tai -sienellä. Jokainen tapa takaa hieman erilaisen lopputuloksen.

Meikkaaja-estenomi Maria Nykänen suosittelee levittämään meikkivoidetta sormin arkimeikkiä tehdessä. Kädenlämpöisenä meikkivoide levittyy helposti ja sointuu luonnollisesti omaan ihonsävyyn.

Vinkki: Rasvaa kätesi!

Jos levität meikkivoidetta sormin, kannattaa kädet rasvata hyvin. Se helpottaa meikkivoiteen tasaista levittämistä.

– Meikkivoiteen sisältämät kasviöljyt lämpenevät sormien välissä, jolloin voide muuttuu juoksevammaksi ja siinä on enemmän työstöaikaa, Nykänen kertoo.

Jos haluat peittävämmän lopputuloksen, meikkivoidetta kannattaa levittää sienellä tai siveltimellä. 

Nykäsen mukaan kostealla meikkisienellä saa loihdittua ohuemman, astetta keveämmän peittävyyden. Sivellin puolestaan sopii mitä parhaiten tarkkaan työskentelyyn sekä lisäämään peittävyyttä.

Näin levität meikkivoidetta

Kattavan pohjustuksen tekemiseksi meikkivoidetta levitetään ensin pieniä määriä otsasta nenälle sekä leukaan ja poskille.

Millaisen peittävyysasteen haluat?

Luonnollinen look: Levitä meikkivoidetta sormin

Keveä look: Levitä kostealla meikkisienellä

Tarkka ja peittävä: Levitä meikkisiveltimellä

– Meikkivoidetta kannattaa levittää niin, että suunta on ylhäältä alaspäin. Näin ihohuokoset ja -karvat eivät korostu, vaan lopputuloksena on sileä ja tasainen pohja, Nykänen vinkkaa.

Tämän jälkeen meikkivoidetta kannattaa sivellä kasvojen sivuille ja häivyttää sitä kaulaa, korvia ja hiusrajaa kohden välttääksesi näkyvät rajat.

Nenänpielet ja silmänympärysalue kannattaa käydä läpi tarkkaan työskentelyyn sopivalla pienellä siveltimellä tai sormin. Lopuksi voit käyttää nestemäistä peitepuikkoa peittämään toivottuja kohtia kasvoistasi tai häivyttämään varjoja.

Viimeistele meikkivoiteen pinta puuterilla: puuteri edistää nestemäisen meikkivoiteen kiinnittymistä ja parantaa meikin kestävyyttä.

Lähde: Dr. Hauschka-pressitilaisuus

Lisää vinkkejä meikkivoiteen käyttöön:

Uusimmat: Meikit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme