Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Tätä et arvannut! 1990-luvulla kehitettiin meikkitrendi, jota sinäkin käytät edelleen

Vuonna 1995 Tom Ford siirtyi Guccin muotitalon johtoon ja sekoitti naiset uudella meikkityylillä.

1990-luku ja tyylikkyys. Tätä sanaparia ei usein näe yhdessä, mutta kyllä vain: myös "ysärimeikkien" maailmasta syntyi jotakin hyvää.

– 1990-luvulta on tullut jotakin niin ihanaa jäädäkseen. Kiitän vuotta 1995 ja Tom Fordia, kun hän siirtyi Guccin muotitalon johtoon. Ensimmäisessä kokoelmassaan hän ei vielä esitellyt tätä, vaan vasta toisessa, meikkaaja-maskeeraaja Mariela Sarkima kuvaa salaperäisesti.

Kyseessä on tietenkin smoky eyes -meikki.

– Se oli Tom Ford, joka marssitti tyylin ensimmäisenä catwalkille. Ennen tätä kaikki silmämeikit muotoilivat silmää, oli viistoa, tehtiin valot ja varjot, rajat näkyivät. Tom Ford halusi tuoda naisen seksikkyyden esiin uudella tavalla. Naisethan sekosivat tästä ja tuntuu, että sekoavat edelleen.  

Sarkima ymmärtää sekoamisen: meikki on todella hyvän näköinen. Smoky eyes onkin pitänyt meikkitrendien kärkisijaa itsellään jo vuosia.

– Kun minulta kysytään syksyn tai kevään meikkitrendejä, voin aina sanoa smoky eyes. Nykypäivänä se elää koko ajan. Syksyllä 2015 on paljon smoky eyes -juttuja: rajauksia, erivärisiä smoky eyes -tyylejä. Se on meikki, jolla saa kilteimmästäkin Elovena-naapurintytöstä todella tuhman, hyvässä mielessä. Smoky eyesissä hyvä puoli on, että se sopii oikeasti kaikille silmänmuodoille. Se sopii silmälasien käyttäjille.

Tietysti meikki täytyy ensin osata tehdä.

– Ykkösjutuksi sanoisin, että silmämeikki ensin ja pohja sitten. Smoky eyes -mantra on levitä, häivytä, levitä, häivytä. Jos ei ihan hallitse häivyttämistä, kannattaa tehdä pohja vasta sen jälkeen, Sarkima neuvoo.

Smoky eyes -meikin kanssa toimivat parhaiten nuden väriset huulet.

– Smoky eyesin pointti on se, että se on utuinen, kuin yksi pinta, mutta meikissä voi olla neljää, viittä väriä.

Tämäkin syksynä smoky eyes jatkaa voittokulkuaan ja tuntuu, että trendi vain lisääntyy. 


Uusimmat: Meikit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme