Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

TOP 5: Pahimmat virheet silmänrajauksen teossa – varo näitä

Silmän rajaaminen on suoranainen taitolaji – sen verran se vaatii tarkkuutta, hermoja ja aikaa. Silmämeikkiin saa nopeasti toivottua juhlavuutta ja näyttävyyttä rajauksella, mutta varo kuitenkin sortumasta virheisiin.

Silmänrajaus on yksi juhlameikin kantavista kulmakivistä, sillä se tuo hetkessä katseeseen toivottua intensiivisyyttä. Rajausten tekeminen vaatii kuitenkin tarkuutta – ja ennen kaikkea opettelua.

1. Rutturajaukset

On äärimmäisen turhauttavaa, kun silmänrajaus meneekin pieleen, vinoon tai sotkuiseksi ja joudut putsaamaan koko rajauksen – ja samalla myös lähes koko muun silmämeikin.

Vinkki!
Ennen silmämeikin tekoa kannattaa luomet pohjustaa silmämeikin pohjustustuotteella tai vaalealla luomivärillä, jotta rajaus ei sotkeudu silmäluomelle. Tee rajaus pienin vedoin alkaen silmän sisänurkasta kohti ulkonurkkaa. Piirrä eyeliner luomivärin levittämisen jälkeen, ennen mascaraa.

Jotta saisit ylärajaukset kauniisti suoriksi, vältä tekemästä ulkoreunan häntää vetämällä ihoa kireäksi ja pitämällä silmää kiinni: nimittäin ulkonurkan iho on normaalisti hieman "rutussa" ja avatessasi silmät aluksi suoralta näyttänyt rajaus onkin täysin rutussa.

Nosta leukaa ylös ja katso hieman alas, jotta silmäluomet ovat puoliksi kiinni, mutta silti näet ne tehdäksesi rajauksen. Jos sinulla on käsipeili, katso suoraan alaspäin kohti peiliä ja nosta kulmakarvoja. Voit kiristää silmäluomea hieman, mutta älä viiruiksi asti. Nojaa sivellintä lappeellaan ripsien tyveen, jotta pysyt varmasti oikealla uralla.

Jos tuntuu siltä, ettet millään saa suoraa kissarajausta, kokeile ensin ”piirtää” vaalealla kynällä silmänrajaukset, joita voit seurata mustalla rajauskynällä. Älä luovuta, sillä harjoitus tekee mestarin!

2. Käytät nestemäistä eyelineriä alaluomelle

Nestemäisellä eyelinerillä onnistut loihtimaan helposti kissamaisen katseen ja kauniit, sähäkät silmänrajaukset, mutta älä käytä mielellään nestemäistä eyelineriä alaripsien tyveen. Lopputulos voi olla liian terävä: suosi alaluomelle pehmeämpi häivytyksiä.

Jos haluat korostaa alaluomea, käytä pehmeää kynää tai luomiväriä.

3. Käytät silmämeikissäsi ainoastaan mustaa tai ruskeaa  rajausta

Silmänrajaukset voi loihtia sekä ylä- että alaluomelle, kuten myös sisäluomelle. Yläpuolen rajaus suurentaa silmää ja tekee katseesta intensiivisen.

Jos et kaipaa dramaattisen tummanpuhuvaa katsetta, kokeile laittaa sisäluomelle valkoista tai nudea meikkikynää saadaksesi katseestasi terävän ja kirkkaan. Levitä vaaleaa meikkikynää joko suoraan alasisäluomelle tai sitten alaripsien tyveen.

4. Et tiedä mitä eroa on silmämeikkikynällä, geelirajauksella ja eyelinerillä

Silmän rajaukset voi tehdä erilaisilla tuotteilla ja niiden lopputulos on hieman erilainen. Onkin tärkeää tietää, miten eri silmänrajaustuotteet toimivat.

Vinkki!

Vedenkestävä nestemäinen rajausväri pysyy paikoillaan siistinä kaikkein vaativimmissakin olosuhteissa: kosteassa kuumuudessa ja sateessakin. Valitse vedenkestävä rajausväri vaikkapa juhlaan!

Silmämeikkikynät ovat kiireisen naisen pelastus: niillä on helpoin ja nopein tapa tehdä rajaukset ilman töhräyksiä. Lopputulos on useimmiten hieman utuinen.

Nestemäinen eyeliner tai -tussi tekee silmärajauksista hetkessä juhlavammat ja tarkat, mutta vaatii vakaata kättä. Tarkka silmänrajaus saa myös ripset näyttämään tuuheammilta!

Geelimäinen rajaus henkii glamouria ja ovat suosittuja kissamaisissa ja pin up -henkisissä rajauksissa: geelimäisen rajauskynän lopputulos ja -pinta on astetta paksumpi ja ne ovat usein vedenkestäviä. Geelimäinen rajaus on usein kuin "vesivärinappi", tarvitaan erillinen sivellin.

5. Mieti, mitä haluat viestittää

Rajauksen muoto, voimakkuus ja paksuus määrittelevät silmämeikin luonteen. Mitä ohuempi rajaus, sitä luonnollisempi look. Mitä paksumpi rajaus, sitäkin dramaattisempi lopputulos on. Nestemäinen eyeliner tuo rajaukseen näyttävyyttä, rajauskynä pehmeyttä.

Jos olet aloittelija rajausten teossa ja haaveilet pitkistä, kissamaisista hännistä, opettele tekemään meikki ensin kynällä ennen eyelinerin käyttöä.

Onnea harjoitteluun!

Uusimmat: Meikit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme