Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Valitse luomiväri silmiesi sävyn mukaan – katso kuvat

Luomivärin sävyvalinnoilla voit joko korostaa silmiesi väriä entisestään tai tasapainottaa silmämeikistäsi harmonisen neutraalin. Minkä värinen luomiväri sopii sinisilmäiselle? Entäpä vihreille silmille? Löydä sinulle sopivimmat luomivärisävyt omien silmienvärisi perusteella.

Oletko jo löytänyt oman luomivärisuosikkisi? Älä syyttä suotta pelkää hankkia meikkilaukkuusi useita eri sävyjä ja erityisen värikkäitä luomivärejä: silmämeikin ei tarvitse olla räiskyvän värikäs, silmiinpistävä tai tujun vahva – jo pieni sävytys luomen ulkonurkassa tai pehmeästi levitetty luomiväri saa silmät hetkessä kirkastumaan.

Erilaiset luomivärisävyt vaikuttavat silmienväriin joko tasapainottavasti tai korostavasti. Tasapainoinen silmämeikki syntyy valitessa luomivärin samasta sävyperheestä, mitä omat silmät edustavat. Jos haluat korostaa silmiesi väriä entisestään, silloin luomiväreissä tulee käyttää vastavärejä.

Sinisen sävyiset silmät

Sininen luonnostaan kylmä sävy, jolloin lämpimät sävyt saavat iiriksen, eli silmän värikalvon suorastaan hehkumaan. Rohkeammat meikkaajat voivat kokeilla harmaanruskeaa, oranssia ja hopean hehkuisia sinisävyjä. Jos silmäsi ovat tummansiniset, kokeile tummaa munakoisoa.

Jos valitset silmämeikkiisi vaaleita luomivärisävyjä, älä levitä luomiväriä kauttaaltaan koko luomelle – se vie huomion pois silmien omasta, kauniista sävystä. Haalean värisiin silmiin tummat värit tuovat puolestaan voimakkuutta.

Sinisilmäisen sävyperheeseen lukeutuvat siniset, turkoosit ja violetit sävyt.

Sinisilmäisen vastavärit ovat ruskeat, oranssit, persikan ja aprikoosin sävyt, kupari, kulta sekä pronssi.

Siniset silmät

Tasapainotus: Siniharmaa, sinivihreä, lemmikki, indigo

Korostus: Kupari, oranssi, terrakotta, pronssi

Siniharmaat silmät

Tasapainotus: Siniharmaa, malva, hopeanharmaa, harmaa

Korostus: Kulta, aprikoosi, kupari, lohenpunainen

Vihreän sävyiset silmät

Vihreät silmät saat pomppaamaan esiin käyttämällä rohkeasti violetin eri sävyjä. Jos haluat kokeilla näyttävää silmämeikkiä, lisää tummempaa sävyjä keskelle silmäluomea korostaaksesi silmien väriäsi entisestään: levitä esimerkiksi tumman luumun sävyistä luomiväriä koko luomelle ja lisää luomen keskelle – iiriksen yläpuolelle – kirkasta purppuraa. Jos violetti ei kuulu lempiväreihisi, kokeile punaiseen taipuvia sävyjä.

Vihreäsilmäisen sävyperheeseen kuuluvat vihreät, keltaiset ja sinivihreät.

Vihreäsilmäisen vastaväreihin lukeutuvat punertavat sävyt, luumut, purppura, fuksia, pinkit ja vaaleanpunaiset.

Vihreät silmät

Tasapainotus: Lehmus, metsänvihreä, oliivi, sammal

Korostus: Roosa, fuksia, purppura, viininpunainen

Sinivihreät silmät

Tasapainotus: Sinivihreä, lehmus, aqua, turkoosi

Korostus: Aprikoosi, roosa, oranssi, terrakotta

Ruskean sävyiset silmät

Tiesitkö, että Suomessa yleisin iiriksen väri on sininen, mutta maailmanlaajuisesti tavallisin silmienväri on ruskea? Ruskeasilmäisillä on eniten variaatiovaihtoehtoja, mitä tulee luomivärisävyihin: ruskea on neutraali väri, joka ei kilpaile yhtä lailla huomiosta kuin muut silmiensävyt. Tästä syystä ruskeasilmäisten kannattaakin kokeilla rohkeasti lähes kaikkia luomivärisävyjä. Rohkeat valitsevat purppuran, sähkönsinisen ja orvokinvioletin sävyjä – tai esimerkiksi mattamaisen sinisen ja vihreän yhdistelmän.

Ruskeasilmäisen sukulaisvärit ovat ruskean ja pronssin eri sävyt sekä persikka.

Ruskeasilmäisen vastavärit ovat kylmät siniset, turkoosit ja violetit.

Ruskeat silmät

Tasapainotus: Pronssi, harmaanruskea, kaakao, espresso

Korostus: Kylmä roosa, kanerva, violetti, luumu

Vihreänruskeat silmät

Tasapainotus: Oliivi, sammal, pähkinä, pronssi

Korostus: Kanerva, pinkki, purppura, viininpunainen

Minkä väriset silmäsi ovat?

Oletko joskus saanut kuulla, että silmäsi ovat siniset, jonkun muun mielestä taas vihreät, ja oman näkemyksesi mukaan ne ovat siniharmaat? Omaa silmienväriä on joskus vaikea määrittää: muun muassa valaistus, oma vaatetus tai sinua ympäröivät värit sekä tekstiilit saattavat huijata silmiä ja muuttaa silmiesi värivivahdetta. Tämän lisäksi ihmisen silmien väri ei välttämättä pysy samana koko elämän ajan: vanhetessa melaniinin määrä lisääntyy ja haalea silmienväri voi tuolloin tummeta.

Itsellesi sopivaa luomiväriä valitsessasi muista myös kiinnittää huomiota omaan persoonaasi, kyseisen päivän vaatetuksen väriin ja tilaisuuteen, johon olet menossa. Riemukas purppura ei välttämättä ole paras luomivärivalinta esimerkiksi työhaastatteluun – varsinkin, jos et ole vielä sinut värin kanssa.

Uusinta.

Lähteet: Make up Bible (Mariela Sarkima, Tammi 2011), Makeup.about.com, Wikipedia

Uusimmat: Meikit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme