Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Yllättävää tietoa suomalaisnaisten meikkirutiineista – meikkaatko sinäkin päivittäin?

Suomalaisnaiset ovat ahkeria meikkaamaan – he meikkaavat lähes päivittäin. Kauneusvinkkien kyselyyn aiheesta vastasi yli 1 800 henkilöä.

Suomalaisetko laiskoja meikkaamaan?

Suuri osa Kauneusvinkkien kyselyyn vastanneista kertoi meikkaavansa päivittäin, melkeinpä joka ikinen päivä. Ehostautumista perusteltiin muun muassa sillä, että halusi näyttää siistiltä ja meikki oli osa minäkuvaa.

Sen sijaan 10 prosenttia vastanneista ei käyttänyt meikkiä lainkaan.

Kuinka usein sinä meikkaat?

1. Päivittäin, melkeinpä joka ikinen päivä (28 prosenttia vastanneista)

2. Lähes päivittäin (24 prosenttia)

3. Meikkaan töihin tai pelkästään arkipäivinä (18 prosenttia)

4. Joskus, kun siltä tuntuu (14 prosenttia)

5. En käytä meikkiä lainkaan (10 prosenttia)

6. Ainoastaan juhlatilaisuuksia varten (6 prosenttia)

Yhteensä 1 809 ääntä.

Näin suomalaiset perustelivat meikkirutiinejaan:

"Ehostaudun joka ikinen päivä, vaikka en lähtisi ihmisten ilmoillekaan. Minulle meikkaaminen on osa rutiineja, sillä lähtee aamu käyntiin aivan kuten kahvilla. Mielestäni meikkaaminen ei ole pakkopullaa, enkä ymmärrä niitä, jotka kokevat sen itsekkäänä. Mielestäni se on sama, kuin pukee ylleen vaatteet: meikki on osa identiteettiäni. En kuitenkaan vietä peilin edessä tunteja: ripset ja silmänrajaukset ovat juttuni, joihin panostan."
–Nainen, 29

"Meikkaan lähes päivittäin. Muuten meikkaan aina, mutta jos en ole menossa mihinkään, kotiviikonloppuina en meikkaa. Meikkini on aika perus, pohja ja neutraalit värit, ei mitään isoja kikkailuja varjostusten kanssa. Juhlameikkini eroaa vain sillä, että laitan huulipunaa."
–Nainen, 36

"Meikkaan ainoastaan juhlatilaisuuksia varten. Lapsena ajattelin, että aikuisena sitten alan meikata. Parikymppisenä tajusin, ettei se meikkaaminen vain koskaan alkanut. En jaksa nähdä vaivaa enkä näe meikkaamiselle oikein mitään syytäkään. Kaikki sanovat meikkaavansa ”itseään varten”, mutten tiedä, onko se totta. Toisaalta muiden meikkaaminen ei kuulu minulle tippaakaan, samalla tavalla kuin oma meikkaamattomuuteni ei kuulu muille. Jokainen saa puolestani tehdä kasvoilleen sitä, mitä haluaa."
– Nainen, 30

"Töihin en lähtisi kokonaan ilman meikkiä, koska haluan näyttää siistiltä. Arkisin meikkaan yleensä melko kevyesti, eli turvaudun meikkivoiteeseen, puuteriin, ripsiväriin ja kulmakynään, ellei tiedossa ole erityisiä tapaamisia tai muuta poikkeuksellista. Viikonloppuisin meikkaan vain, jos olen lähdössä kaupungille treffeille, tapaamaan ystäviä tms., mutta silloin meikkaankin sitten enemmän kuin arkena, koska haluan näyttää hyvältä ja tykkään myös, että meikin taso sopii vähän hienompiin vaatteisiin. Viikonloppuiltaisin meikkiin saattaa kuulua arkimeikin lisäksi esimerkiksi eye-liner tai kajal, huulipuna rajauksineen ja mahdollisesti luomiväri ja poskipuna. Pelkästään kaupassakäyntiä varten en jaksa meikata."
– Nainen, 28

"Meikkaan töihin ja joskus meikkaan akneihoni kotonakin, jos se harmittaa kovin. Perusarkimeikkini teen noin 10 minuutissa: siihen kuuluu mineraalimeikkipohja, luomiväri, rajaukset, huuliin vähän väriä ja ripsiväri + kulmien huolittelu. Käytän yleensä aina samoja tuotteita, harvoin haksahdan ostamaan mitään uutta."
– Nainen, 33

Katso myös: Mikä on pahin meikkimoka, johon suomalaiset sortuvat?

Katsomo-video ei ole saatavilla

Uusimmat: Meikit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme