Mainos
Mainos
kokkaamotestikansi2

3 vinkkiä ylitse muiden: Näin valmistat huippuluokkaisen pasta-aterian

Oikeilla vinkeillä myös kotioloissa on mahdollista valmistaa pastaa, jollaista voisi kuvitella syövänsä huippuravintolassa. Poimi vinkit!

Huippukokki Philip Krajeck paljasti Food52.com-sivustolle, millaisilla vinkeillä syntyy huipputasoinen pasta-annos myös kotioloissa.

1. Kiinnitä huomiota tekstuuriin

Valittu pastalaji on hyvä ottaa huomioon myös pastan muita raaka-aineita ja kastiketta suunniteltaessa. Pastan tekstuuri kannattaa pitää mielessä, jotta lopputulos olisi mahdollisimman harmoninen.

Esimerkiksi muodoltaan herkän nuudelin seuraksi sopivat hienostuneet maut kuten rapu. Tukevampien pastalajien kuten rigatonin seuraksi sopii sitä vastoin vankka kumppani, kuten liha ja mausteet.

2. Viimeistele pasta keittämisen jälkeen

Krajeck viimeistelee jokaisen valmistamansa pasta-annokset lisäämällä pastan kastikkeen joukkoon. Sekaan hän suosittelee lisäämään hieman pastan keitinvettä. Neste kehittyy lyhyessä ajassa kiiltäväksi ja pastan maut täydentyvät.

Tätä tekniikkaa noudatettaessa on hyvä pitää mielessä, että pasta kannattaa jättää kattilassa keitettäessä hieman raa'aksi, sillä se jatkaa kypsymistään vielä kastikkeen joukossa.

3. Lisää joukkoon jotain hapanta

Huippukokin mukaan yksi ero kotioloissa ja ravintolassa valmistettujen pasta-annosten välillä on happoisuus. Hienoissa ravintoloissa ei tänä päivänä pelata niinkään rasvan määrän kanssa, vaan olennaista on se, että jokaisessa ruokalajissa – pastat mukaanlukien – on pieni annos happoa herättelemässä makuja.

Pastan sekaan kannattaa lisätä tilkka jotain hapanta, kuten sitruunamehua tai etikkaa. Hapan maku kirkastaa muita annoksen makuja. Krajeck suosittelee maistelemaan pastaa tarkkaan ennen ja jälkeen happaman raaka-aineen lisäämistä.

Lähde: Food52.com

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme