Mainos
Mainos
kokkaamotestikansi2

Grillikausi on alkanut! Kari Aihinen: Ota tämä tärkeä asia huomioon viileällä säällä

Ravintola Savoyn keittiömestari Kari Aihinen kannustaa suomalaisia aloittamaan huhtikuussa rohkeasti grillikauden.

Huippukokki Kari Aihinen kannustaa grillaamaan jo ennen kuin lämpömittari kohoaa yli kahdenkymmenen asteen. Keittiömestari itse nauttii grillaamisesta viileällä säällä heti, kun aurinko paistaa.

– Antakaa palaa vaan, jos vähänkin aurinko pilkahtaa! Aihinen kannustaa

Viileä sää täytyy huomioida

Kun säät ovat vielä kylmät, on tärkeää ottaa lämpötila huomioon grillatessa. Kesäkuumalla optimaalisiksi todetut paistolämpötilat eivät välttämättä pidä paikkaansa, kun lämpöasteita on huomattavasti vähemmän.

– Varatkaa vähän enemmän kypsennysaikaa ja lämmitysaikaa grillille, koska ulkona on kylmä. On eri asia lähteä grillaamaa neljään asteeseen, kuin 24 asteeseen, Aihinen huomauttaa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme