Mainos
Mainos
kokkaamotestikansi2

Haluatko täydellistä pekonia? Vältä pannumoka ja toimi näin!

Aamiaispöydän kruunaa maukas ja rapea pekoni, mutta miten suosikkiherkku kannattaa todellisuudessa valmistaa?

Pekoni on monella aamiaisen kruunaava lempiherkku. Vältä nämä virheet, niin saat aamupalapöytääsi täydellistä pekonia.

1. Haluatko täydellistä pekonia? Älä paista sitä pannulla

Täydellinen pekoni ei suinkaan valmistu paistinpannulla, vaan uunissa. Asettele raa'at pekoniviipaleet uuninpellille asetellulle ritilälle. Kypsennä pekoneita hellävaroen ja tasaisesti uunissa vajaassa 200 asteessa noin 15 minuutin ajan – puolivälissä käännä peltiä. Näin saat tasaisen rapean lopputuloksen.

2. Älä tunge ritilää täyteen

Jätä pekoniviipaleiden väliin ainakin 2,5 senttimetrin väli, jotta lämpö voi levitä tasaisesti. Näin myös rasva pääsee valumaan pois ja pekoneista tulee rapeita.

3. Älä sotke – hyödynnä foliota

Jos arvostat siisteyttä, laita uunipellin ja ritilän väliin foliota. Näin pekonirasva ei leviä ja sotke peltiä. Kun pekonit ovat valmiita, nosta folio reunoistaan ja valuta rasvat kuppiin myöhempää käyttöä varten. Pekonirasvassa voit paistaa vaikkapa perunoita!

4. Älä polta pekonia

Jos kuitenkin kypsennät pekonisi paistinpannulla, lisää muutama ruokalusikallinen vettä paistinpannulle heti paistamisen alussa. Näin pekonin rasva alkaa valua pois ilman, että se palaa. Siihen mennessä, kun vesi on haihtunut, pannulla on tarpeeksi rasvaa kypsentämään pekonit täydellisen rapeiksi.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme