Mainos
Mainos
kokkaamotestikansi2

Munasitko sinäkin? Keitettyjä kananmunia ei pidäkään keittää

Parhaat keitetyt kananmunat syntyvätkin yllättäen keittämistä välttämällä.

Haluatko täydellisiä, kovaksi keitettyjä kananmunia? Kuten monenkin muun ruoan kohdalla, myös kananmunien kypsentämisessä maltti on valttia. Parhaat keitetyt kananmunat syntyvät nimittäin hellästi kypsentämällä, eikä suinkaan vedessä kovaa poristen ja kiehuten.

Jos kananmunat keittää liian kovaa kiehuvassa vedessä, niistä tulee helposti koostumukseltaan kumisia. Kun kananmunat kypsentää hellästi ja veden antaa kiehua vain juuri ja juuri, jälkilämpö tekee suurimman työn ja munien rakenteesta tulee täydellinen. Näin kananmunan keltuaiseen ei myöskään muodostu harmaata rinkulaa.

Täydelliset kovaksi keitetyt kananmunat

Valmisteluun: 1 minuutti
Kypsennykseen: 10 minuuttia
Annoksia: 4

Ainekset:
4 isoa kananmunaa

Laita kananmunat vettä täynnä olevaan kattilaan. Laita hellalevy päälle keskilämmölle. Kun vesi alkaa kiehua, laita kansi kattilan päälle ja poista kattila levyltä. Anna munien kypsyä vedessä 8-10 minuuttia. Ota kypsyneet munat vedestä lusikan avulla. Huuhtele kananmunat heti kylmällä vedellä kuorimisen helpottamiseksi.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme