Mainos
Mainos
kokkaamotestikansi2

Suomalaiset ahmivat 22 miljoonaa kiloa vuodessa – pian hamstrataan taas kesän ykkössuosikkia

Tuore grillaustutkimus todistaa, että suomalaiset ovat edelleen aktiivista grillauskansaa ikään tai sukupuoleen katsomatta. Suomalaisten grilleissä paistuvat vuosittain erityisesti vanhat tutut suosikit.

Atria selvitti suomalaisten grillausmieltymyksiä tuoreessa tutkimuksessaan. Tutkimuksessa selvisi, että makkara on edelleen suosituin grillattava. Sen ohella grillataan myös runsaasti kasviksia, possua ja broileria.

Makkaran suosio ei horju

Makkara on säilyttänyt paikkansa suosituimpana grillaustuotteena Suomessa, sillä 77 prosenttia kyselyyn osallistuneista kertoo grillaavansa mieluusti makkaraa.

Makkaran suosion puolesta puhuvat myös tilastot: noin puolet Suomessa myydyistä grillimakkaroista myydään kesällä ja kulutus on suurinta kesäkuussa. Vuoden 2013 kesä-elokuussa kauppoihin toimitettiin noin 9,6 miljoonaa kiloa grillimakkaroita, kun koko vuoden määrä oli lähes 22 miljoonaa kiloa.

Grilliruokien TOP 10:
1. Makkara (77 %)
2. Kasvikset (70 %)
3. Possu (67 %)
4. Broileri (60 %)
5. Nauta / härkä (48 %)
6. Kala (37 %)
7. Perunat (34 %)
8. Pekoni (30 %)
9. Nakit (27 %)
10. Juustot (23 %)

Kasvikset ovat toiseksi suosituin grillattava (70 %) ja kolmantena tulevat kokolihatuotteet, kuten possu (67 %), broileri (60 %) ja nauta tai härkä (48 %).

Mitä useammin grillauskauden aikana grillataan, sitä monipuolisemmin grilliin valitaan grillattavia raaka-aineita. Lisäksi kokeneimmat grillaajat kokeilevat mieluusti erilaisia makuja ja hakevat grillaukseen vaihtelua eri raaka-aineista.

Atria toteutti grillaustutkimuksen yhdessä IROResearch Oy:n kanssa. Kyselyssä selvitettiin kattavasti suomalaisten grillaustapoja ja -mieltymyksiä. Tutkimuskyselyyn vastasi 1 000 suomalaista. Tutkimus toteutettiin digikyselynä 16.–25.3.

Lähteet: Atria, Lihatiedotus

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme