Mainos
Mainos
kokkaamotestikansi2

Yksi virhe ylitse muiden – älä pilaa lihaa paistamalla sitä näin

Ethän sorru lihaa kypsentäessäsi virheeseen, jonka vuoksi moni pihvi pilataan kuin huomaamatta?

Pääsiäisen pyhinä moni valmistaa lammasta ja muita liharuokia pieteetillä. Kun ruokaa on tarkoitus tarjoilla juhlan kunniaksi, on monelle erityisen tärkeää välttää virheet valmistusvaiheessa.

Liian pitkä paistoaika pilaa lihan

Pihvin optimaalista paistoaikaa voi olla vaikea hahmottaa. Huippukokki Akseli Herlevi on huomannut, että moni suomalainen jopa myöntää paistavansa varmuuden vuoksi lihaa liian pitkään.

– Olen jutellut paljon ihmisten kanssa, ja moni on sitä mieltä, että pihviä kannattaa paistaa varmuuden vuoksi vielä pari minuuttia, että voi olla ihan sataprosenttisen varma sen kypsyydestä, Herlevi kertoo.

Liian pitkä paistoaika saa aikaan sen, että liha kuivuu ja tästä syystä lihaa ei koskaan kannattaisi paistaa "varmuuden vuoksi" pidempään kuin oikeasti on tarpeellista. Huippukokki muistuttaakin, että pihvin kypsyys on makuasia – ja siitä ei siten voi kiistellä.

– Minun mielestäni se on kuitenkin pilalla, jos se on kypsää, Herlevi toteaa.

Paistomittari voi pelastaa

Lihan sisälämpötilan mittaamiseen tarkoitettu digitaalinen paistomittari voi auttaa tottuneempaakin kotikokkia valmistamaan täydellisen kypsää lihaa. Herlevi suosittelee lämpimästi mittariin satsaamista.

– Digitaalinen sisälämpömittari on hyvä ostos. Se ei ole paha investointi – vain parinkympin luokkaa, Herlevi vinkkaa.

– Siitä saa sellaista tuntumaa, että joku päivä sitä ei tarvitsekaan enää, Herlevi kertoo.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme