Mainos
Mainos
kokkaamotestikansi2

Yllättävää tietoa arkiherkusta – tiesitkö näitä pastafaktoja?

Tiesitkö, kuinka paljon erilaisia pastamalleja kaupoissa on kaiken kaikkiaan tarjolla? Lue mielenkiintoiset pastafaktat!

Popsugar.com-sivusto listasi yhteen pastafaktoja, jotka harva tietää ennestään.

Pastaa syödään haarukalla

Pastaa syödään oikeaoppisesti haarukalla ja lusikalla, mutta kaikki eivät tätä traditiota noudata. Popsugar-sivuston mukaan amerikkalaisista 49 prosenttia syö pitkänomaista pastaa kierittämällä sitä pelkällä haarukalla. Vain noin kolmannes amerikkalaisista käyttää lusikkaa pastan syömisessä apunaan.

Suosikit pastalaatujen joukossa

Pastavalmistaja Barillan vuonna 2013 teettämän kattavan selvityksen mukaan perinteinen spagetti pitää eri pastalaatujen joukossa kärkisijaa suosion perusteella. Toiseksi suosituin pastalaatu on selvityksen mukaan penne.

Vain kaksi raaka-ainetta

Pasta on siitä erikoislaatuinen elintarvike, että se valmistetaan perinteisesti vain kahdesta raaka-aineesta: vedestä ja vehnäjauhoista.

Hurjasti vaihtoehtoja

International Pasta Organizationin mukaan ihmisillä on hurjasti valinnanvaraa, kun kyse on erilaisista pastalaaduista. Organisaation mukaan markkinoilla on tarjolla peräti 600 erimallista pastavaihtoehtoa.

Oikea pastalaatu

Nyrkkisääntönä sopivimman pastalaadun valinnassa kannattaa pitää sitä, että litteän pastan kanssa sopii kermainen kastike. Tomaattinen kastike kannattaa sitä vastoin valita kuviopastojen seuraksi.

Lähde: Popsugar.com

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme