Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

9 vinkkiä: Näin leivot täydelliset sämpylät

Mikään ei voita itse leivottujen tuoreiden sämpylöiden tuoksua tai makua.

Sämpylöiden leivonnassa kannattaa pitää mielessä muutama hyödyllinen vinkki:

Sämpylävinkkejä:

1. Käytä aina huoneenlämpöisiä aineita, kylmät aineet jäähdyttävät taikinaa ja hiivan toiminta hidastuu.

2. Kuivahiiva vaatii lämpimän, n. 45 asteisen taikinanesteen.

3. Löysähköstä taikinasta voit kokeilla ruukkusämpylöitä tai taikinan levittämistä uunipellille.

4. Säilytetyt jauhot kuivuvat, joten niitä tarvitaan vähemmän leivontaan kuin tuoreita jauhoja.

5. Hyvä kohotuspaikka sämpylöille on keittiöallas, johon on laskettu kuumaa vettä.

6. Laita taikinakulho lämpimään veteen tai uunipelti altaan päälle, näin kohotus nopeutuu.

7. Tai kokeile laittaa taikinakulho vedottomaan tilaan, kuten mikroaaltouuniin (uunia ei saa tällöin laittaa päälle!).

8. Maidottoman ja laktoosittoman sämpylätaikinan saat käyttämällä taikinanesteenä vettä ja kasvimargariinia.

9. Vaihtelua sämpylöihin saat lisäämällä taikinaan esimerkiksi juustoraastetta, porkkanaraastetta, siemeniä, hiutaleita tai leseitä, rusinoita tai pähkinöitä. Voit myös tehdä sämpylöistä erilaisen muotoisia, kuten kierteitä, solmuja, rinkeleitä tai vaikkapa numeroita!

(MTV3)

Uusimmat: Ajankohtaista

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot