Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Aina yhtä helppoa! Mustikkapiirakka kuuluu kesään – tämä klassikkoresepti jokaisen tulisi hallita

Helppo ja iki-ihana muropohjainen mustikkapiirakka valmistuu nopeasti ja maistuu aina yhtä herkulliselle.

Elokuun 6. päivä vietetään mustikkapiirakkapäivää! Tämä juhlapäivä on oiva syy pyöräyttää koko perheelle maistuva leipomus, jonka marjat voi parhaimmassa tapauskessa käydä poimimassa lähimetsästä. 

Monelle ainoa oikea mustikkapiirakka syntyy mehevästä kermaviilitäytteestä ja rapeasta muropohjasta. Kermaviili tuo täytteeseen sopivasti hieman hapokkuutta. Kaikkein helpoimmalla mustikkapiirakan teossa pääsee, kun taikinapohjan tekee valmiista pakastetaikinasta.

Mustikkapiirakka

piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm

1 pkt valmista pakastemurotaikinaa

Tai tee itse taikina:

125 g margariinia tai voita
¾ dl sokeria
1 muna
½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
4 dl pikakaurahiutaleita

Täyte:

3 dl mustikoita
2 dl kermaviiliä
½ dl sokeria
1 muna
2 tl vaniljasokeria

Pohja:

1. Painele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Jos valmistat taikinan itse, vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna koko ajan vatkaten.

3. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kaurahiutaleet.

4. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.

Täyte:

5. Kaada pohjan päälle mustikat.

6. Sekoita kermaviiliseoksen aineet keskenään ja kaada se marjojen päälle.

7. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.

Vinkki! Kokeile täytteessä mustikoiden tilalta muita marjoja tai raparperin paloja.

Lähde: Myllyn Paras

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme