Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Hävyttömän hyvää! Suklainen juustokakku vie kielen mennessään

Baileys-juustokakku vie kielen mennessään. Valmistaminen kannattaa aloittaa edellisenä päivänä, jotta kakku ehtii jäähtyä hyvin.

Katso yllä olevalta videolta, kuinka helposti kakun teko onnistuu.

Delish.com-ruokasivusto kertoo täydellisen herkuttelureseptin viikonlopulle. Suklainen Baileys–juustokakku riittää taatusti tyydyttämään kovemmankin makean nälän.

Valmistaminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, sillä kakun täytyy jäähtyä ainakin neljä tuntia ennen tarjoilua.

Baileys-juustokakku

Ainekset (8-10 palaa):

Pohja:

4 rkl sulatettua voita
hieman voita pannulle
26 Oreo-keksiä
ripaus suolaa

Täyte:

n. 900 g tuorejuustoa, pehmennettynä
n. 3,5 dl sokeria
n. 0,5 dl maissitärkkelystä
4 kananmunaa
1,5 dl kermalikööriä (Baileys Irish Cream)
1 tl vaniljauutetta

Ganache-kuorrute:

n. 1,5 dl kuohukerma
350 g suklaanappeja

Valmistusohje: 

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (leveys n. 20 cm).

Pohja: Sekoita yleiskoneella keksit, sulatettu voi ja suola. Taputtele keksimassa irtovuoan pohjalle ja reunoille. Laita sivuun siksi aikaa, kun teet täytettä.

Täyte: Vatkaa tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi ja kuohkeaksi. Lisää maissitärkkelys ja sen jälkeen kananmunat. Kaada sekaan kermalikööri ja vaniljauute. Kaada lopuksi taikina vuokaan.

Paista uunissa noin puolitoista tuntia, kunnes juustokakun keskiosa hyllyy enää vain hieman. Anna jäähtyä uunissa tunnin verran. Laita kakku sen jälkeen jääkaappiin 4 tunniksi tai yöksi, kunnes se on kokonaan jäähtynyt.

Kun juustokakku on valmis tarjoiltavaksi, tee ganache-kuorrute: kuumenna kuohukerma miedolla lämmöllä pienessä kattilassa. Kaada suklaa kulhoon ja sen päälle kuuma kuohukerma. Anna jäähtyä 3 minuuttia. Sekoita, kunnes kermassa ei ole enää paakkuja. Jäähdytä sekoitus jääkaapissa 15 minuuttia, kunnes se on muuttunut hieman paksummaksi. Anna jäähtyä vielä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Vinkki: Jos haluat paistaa juustokakun vesihauteessa, vuoraa irtovuoan ulkoreuna ja -pohja kaksinkertaisella alumiinifoliolla. Aseta folioon kääritty vuoka suurempaan paistoastiaan. Täytä paistoastia kiehuvalla vedellä irtovuoan reunan puoliväliin asti.

Lähde: Delish.com

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme