Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Hurmaa juhlavieraat voileipäkakulla – tällä helpolla reseptillä onnistut takuulla

Mikä täydentäisikään paremmin kesäistä kahvipöytää kuin perinteinen suolainen voileipäkakku? Jos voileipäkakun teko ei kuitenkaan varsinaisesti inspiroi, kokeile tätä helppoa reseptiä.

Voileipäkakku ei välttämättä ole se kaikkein helpoin kakku tehdä, mutta kakun teossa voi kuitenkin päästä varsin helpolla. Voit nimittäin loihtia voileipäkakun kerrokset kaupan leipähyllyn valmiista reikäleivästä tai esimerkiksi pehmeästä rieskasta. Valmista kakku edellisenä päivänä ja anna kakun tekeytyä jääkaapissa, jotta kakku ehtii pehmetä ja sen leikkaaminen käy helpommin.

Kun voileipäkakun tekee "nakukakun" tapaan, koristelukin käy leikiten! Naked caken ideana on jättää kakun kerrokset näkyviin ja kiinnittää huomio koristelussa kakun päällisiin.

Kurkkaa alkuperäinen resepti Mitt kökin sivuilta.

(Helppo) voileipäkakku

esim. reikäleipää tai rieskaa

Täyte:

750 g crème fraîchea
3 prk tonnikalaa vedessä
200 g kylmäsavulohta
1 iso purjo
50 g tilliä
5 rkl majoneesia
3 rkl ketsuppia
suolaa ja pippuria

Päälle:

crème fraîchea
sitruunamehua

Koristeluun: 

herneenversoja
retiisisiivuja
1 kurkku
1 keitetty kananmuna
kuorittuja ravunpyrstöjä

Leikkaa kylmäsavulohi pieniin paloihin. Silppua purjo pieneksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset yhdessä kulhossa. Kasaa kerros leipää ja kerros täytettä, kunnes kakku on kasassa.

Sekoita päällisiksi crème fraîche ja sitruunamehu. Viipaloi päälle koristeeksi retiisejä ja kuutioi keitetty kananmunaa. Leikkaa kurkusta ohuita siivuja esimerkiksi juustohöylällä ja rullaa kurkkusiivut koristeiksi kakun päälle. Ripottele ravunpyrstöt kakun päälle ja viimeistele herneenversoilla.

Lähde: Mitt kök

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme