Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Hyödynnä raparperisato herkullisella tavalla – tämä mullistaa perinteisen korvapuustireseptin

Raparperin ensimmäinen sato saadaan usein jo toukokuun aikana. Nyt onkin täydellinen aika kaivaa esiin herkullisimmat raparperireseptit!

Raparperi sopii kirpsakkaan makunsa puolesta hyvin niin suolaisiin kuin makeisiinkin kokkailuihin.

Allt om mat -sivuston raparperipullat ovat maukas tapa hyödyntää kesän ensimmäiset raparperit. Nauti kylmän maidon kera.

Raparperikorvapuustit

Pullataikina:

50 g hiivaa
150 g voita
5 dl maitoa
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
12 dl vehnäjauhoja

Täyte:

500 g raparperia
1 vaniljatanko
0,5 dl sokeria
2 hienonnettua karvasmantelia
100 g mantelimassaa
100 g huoneenlämpöistä voita

Kuorrute:

3 dl sokeria
1 dl vettä
50 g mantelirouhetta
2 rkl kardemummaa

Murenna hiiva taikinakulhoon. Sulata voi kattilassa ja nosta jäähtymään. Lisää sulatetun voin joukkoon maito. Kaada seos taikinakulhoon ja sekoita hiivan joukkoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma.

Vaivaa taikinaa, kunnes siinä on hyvä sitko. Peittele taikina ja anna sen kohota noin 1,5 tuntia.

Valmista täyte. Pilko raparperinvarret pieneksi. Lisää joukkoon vaniljatangosta raaputetut siemenet sekä vaniljatanko. Keitä raparperit pehmeiksi pannulla sokerin kera, kunnes enin neste on haihtunut. Ota vaniljatanko pois.

Sekoita karvasmantelit ja mantelimassa raparperien ja voin kanssa yhdeksi seokseksi.

Kauli pullataikinasta noin 40 x 50 cm kokoinen taikinapohja. Levitä täyte pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Kierräytä taikina korvapuusteiksi. Peittele korvapuustit uunipellille liinan alle ja anna kohtoa noin tunti.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Valmista kuorrute. Keitä sokeri ja vesi sokeriliemeksi. Paahda manterirouhe pannulla.

Paista pullia uunissa noin 15 minuuttia. Ota pullat pois uunista ja levitä sokerilientä pullien päälle ja viimeistele mantelirouheella ja kardemummalla. Anna jäähtyä. Nauti.

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme