Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Kyllästyttääkö mämmi? Upota ylijäämä maltaisiin pikaleipiin

Nämä maltaiset ja rukiiset mämmiteeleivät maistuvat herkulliselta voin ja juuston kanssa vaikkapa keittoruoan lisukkeena. 

Vaikka mämmi tunnetaan perinteisesti jälkiruokana, se sopii erinomaisesti myös leivontaan ja ruoanlaittoon. Mämmi uppoaa hyvin esimerkiksi näihin maltaisiin teeleipiin, jotka valmistuvat käden käänteessä.

Nämä leivät voivat saada mämmiä vieroksuvatkin maistamaan pääsiäisen klassijälkkäriä. 

Mämmiteeleivät (10 kpl)

2 dl kaurahiutaleita tai ohrajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl mämmiä
½ dl rypsiöljyä
1 ½ dl maitoa

Mittaa kuivat ainekset kulhoon ja sekoita. Lisää joukkoon mämmi, rypsiöljy ja maito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile pieniä palleroita taikinasta ja litistä uunipellillä teeleiviksi. Pistele haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Lähde: Kymppi-Maukkaat 



Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme