Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Kaksi terveellistä ainesosaa, jotka taikovat sämpylöistä supermeheviä – lisää näitä taikinaan ja ylläty!

Tutut sämpylät muuttuvat entistäkin maukkaammiksi ja mehevimmiksi, kun lisäät taikinan joukkoon raejuustoa ja juuresraastetta. 

Kukapa ei rakastaisi uunituoreita sämyplöitä! Vaihtelua tuttuihin sämpylöihin saat lisäämällä taikinan joukkoon mehevää juuresraastetta ja proteiinipitoista raejuustoa. Nämä superterveelliset ainesosat antavat sämpylöihin sekä makua että rakennetta.

Juuresraasteen ja raejuuston ansiosta sämpylät pysyvät mehevinä tavallisia sämpylöitä pidempään, joten voit huoletta leipoa ne valmiiksi jo edellipäivänä seuraavan aamun aamupalalle.

VINKKI: Vaihtelua sämpylöihin saat käyttämällä monipuolisesti satokauden juureksia, kuten sämpylätaikinan ihanan punaiseksi värjäävää punajuurta.  

Terveelliset aamiaissämpylät (12 kpl)

25 g hiiva
2 dl vettä
1 dl graham-jauhoja tai karkeita ruisjauhoja
2 + 5 dl vehnäjauhoja
2 dl raejuustoa
1 tl suolaa
100 g juuresraastetta (porkkana, punajuuri, palsternakka...)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon graham-jauhot ja kaksi desilitraa vehnäjauhoja. Peitä ja anna levätä noin tunnin verran. 

Lisää taikinaan raejuusto, suola ja juuresraaste. Alusta loput vehnäjauhot joukkoon vähitellen. Vaivaa taikinaa käsin tai koneella noin viiden minuutin ajan. Anna taikinan levätä noin puolen tunnin ajan. 

Jaa taikina jauhotetulla pöydällä 12 osaan. Aseta sämpylät uunipellille leivinpaperin päälle. Anna sämpylöiden kohota peitettynä noin puolen tunnin ajan. 

Paista sämpylöitä 230-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat muuttuneet kullanruskeiksi. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. 

Resepti: Alltommat

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme