Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Kesän mielenkiintoisin makupari! Fetajuustolla ja raparperilla täytetty piirakka kruunaa kahvipöydän

Raparperikausi on nyt parhaimmillaan! Raparperi sopii monenlaisiin ruokiin, juomiin ja leivonnaisiin, kuten tähän suolaiseen quicheen. 

Vaikka raparperia on totuttu näkemään makeiden leivonnaisten raaka-aineena, sopii tämä kirpeä herkku erinomaisesti myös suolaisiin leivonnaisiin. Tässä reseptissä raparperi taipuu ranskalaisen klassikkopiirakka quichen täytteeksi. 

Voit leipoa quichen yhdeksi isoksi tai kuudeksi pienemmäksi piirakaksi. 

Quiche fetalla ja raparperilla (6 annosta)

3 dl vehnäjauhoja
2 rkl suolaa
150 g kylmää voita
1 rkl kylmää vettä
3 dl raparperia viipaloituna
150 g fetajuustoa
3 kananmunaa
2 dl maitoa
1 dl kermaa
½ tl suolaa
pippuria

Yhdistä jauhot, suola ja voi tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon vesi ja sekoita, kunnes taikina on tasaista. Helpoiten taikinan teko onnistuu yleiskoneella. Laita jääkaappiin noin tunniksi.

Painele taikina 24-senttisen vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin puolen tunnin ajaksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Levitä esipaistetun vuoan pohjalle raparperit ja fetajuusto muruina.

Vatkaa keskenään munat, maito, kerma, suola ja pippuri. Kaada seos raparperien päälle ja paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.

Lähde: MittKök

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme