Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Klassikkoleivos taipuu myös välipalaksi – kokeile terveellistä, mutta herkullista reseptiä

Omenapiirakan makuinen välipalapatukka taltuttaa makeanhimon hetkessä! 

Välipalapatukat taltuttavat pahimman nälän silloin, kun kiire painaa päälle. Tämä omenapiirakan makuinen välipalapatukka on niin herkullinen, että se toimii myös omenapiirakan korvikkeena kahvipöydässä. Halutessasi voit korvata omenan myös muilla hedelmillä.

Resepi on munaton ja maidoton. 

Omenapiirakkapatukat

2,5 dl + 0,5 dl kaurahiutaleita
2 dl pekaanipähkinöitä
100 g omenaa
1 dl taateleita, joista kivet poistettu 
1 dl mantelivoita
2 rkl vaahterasiirappia
0,5 dl neitsytkookosöljyä
1/2 tl ceyloninkanelia
1/4 tl suolaa

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vuoraa 20x30 senttimetrin kokoinen vuoka leivinpaperilla. Jauha kaurahiutaleet (2,5 dl) ja pekaanipähkinät karkeksi jauhoksi. 

Lisää kaikki muut aineet, lukuunottamatta loppuja kaurahiutaleita. Sekoita tasaiseksi taikinaksi tehosekoittimessa. 

Lisää loput kaurahiutaleet taikinaan joko kauhalla tai käsin sekoittaen. Painele taikina tasaiseksi levyksi vuokaan ja paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on ruskistustunut. Anna jäähtyä vuoassa 10 minuuttia ja leikkaa paloiksi.

Lähde: Herkkuja, Tiina Strandberg, Tammi 2018

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme