Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Legendaarinen makuyhdistelmä toimii aina – nämä kuppikakut vakuuttavat herkullisuudellaan

Lakritsin makuinen kuorrute antaa upean säväyksen näille herkullisille sitruunakuppikakuille.

Oletko jo tutustunut lakritsijauheeseen, jota saa nykyisin useiden kauppojen hyllyiltä? 

Monikäyttöisellä lakritsijauheella saat helposti lakritsimaista makua niin ruokiin kuin leivontaan. Lakritsijauhetta käytettäessä kannattaa muistaa olla tarkkana määrien kanssa, sillä jo pieni määrä jauhetta riittää. 

Jauhetta voi käyttää vaikkapa erilaisiin kuorrutteisiin, kuten näissä kuppikakuissa on tehty. Nämä lakritsikuorrutteiset kuppikakut sopivat erinomaisesti kesän juhliin ja etenkin 12.4 vietettävän lakritsipäivän juhlintaan. 

Sitruuna-lakritsikuppikakut (12 kappaletta)

140 g voita
2 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
3/4 dl maitoa
1/4 dl sitruunanmehua3 dl erikoishienoa vehnäjauhoa
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
+ raastettua sitruunaa

Kuorrute:
2,4 dl pehmeää voita
5-5½ dl tomusokeria (sihdattuna)
ripaus suolaa
1 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
3-4 rkl maitoa
2–3 tl lakritsijauhetta

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, raasta samalla puolikkaan sitruunan kuori ja purista sitruunasta mehua. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan.

Lisää edellisten joukkoon maito ja sitruunanmehu, tässä vaiheessa taikina on todella löysää. Sekoita kaikki loput kuivat aineet toisiinsa ja siivilöi ne massan joukkoon. Sekoita kunnolla sekaisin, älä ylivatkaa. Kääntele joukkoon vielä sitruunaraaste.

Annostele taikina 12 muffinivuokaan ja paista 175 asteessa 20–25 minuuttia. 

Tee kuorrute. Vatkaile voita suurehkossa kulhossa muutama minuutti sähkövatkaimella tai yleiskoneessa. Lisää noin 5 dl tomusokeria  ja vatkaa hyvin hitaasti, kunnes kunnes sokeri on sekoittunut voin joukkoon. Lisää joukkoon vaniljauute, lakritsijauhe ja maito. Vatkaa muutama minuutti, kunnes voikreemi on kuohkeaa. 

Kuorruta jäähtyneet kuppikakut ja koristele mielesi mukaan esimerkiksi lakritsimakeisilla. 

VINKKI: Voit myös tehdä salmiakkikuorrutteen lisäämällä lakritsijauheen rinnalle muutaman teelusikallisen vahvaa salmiakkijauhetta tai apteekin salmiakkimixeriä.

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme