Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Maaginen yhden ainesosan jäätelöresepti hurmaa – voiko tämän helpompaa herkkua olla?

Yhden ainesosa jäätelöherkku pitää pintansa yhtenä sosiaalisen median suosituimpana reseptinä vuodesta toiseen. Kokeltuasi ymmärrät miksi! 

Miltä kuulostaisi, jos olisi olemassa jäätelö, joka on samalla paitsi äärettömän herkullinen ja helppotekoinen, myös todella terveellinen? Vaikka tämä kuulostaa lähes liian hyvältä ollakseen totta, kaikki tämä on lähempänä sinua kuin uskotkaan!

HUOMIO! Banaanin tulee olla todella kypsä, jotta jäätelöstä saadaan makea ja rakenteeltaan pehmeä. Mustuneet banaanit käyvät tähän erinomaisesti. 

Kypsistä banaaneista valmistuva jäätelö, joka tunnetaan myös nimellä ”nice cream”, valmistuu ilman jäätelökonetta tehosekoittimessa muutamassa minuutissa. Nopeuden lisäksi herkku sopii moneen ruokavalioon, sillä sen valmistukseen ei käytetä maitotuotteita, lisättyä sokeria tai gluteenia.

Hyvä puoli tässä herkussa on myös se, että resepti on muunneltavissa juuri oman maun mukaisesti. Lisäämällä ennen pakastusta joukkoon lorauksen hunajaa, kourallisen suklaahippuja tai lusikallisen Nutellaa, teet jäätelöstä hetkessä entistäkin maukkaamman.

Banaanijäätelö

1 kypsä banaani

Kuori ja viipaloi banaani. Laita banaanit ilmatiiviiseen pussiin ja pakasta vähintään kahden tunnin ajan, mieluiten yön yli.

Kaada pakastetut banaanit pussista tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Kaavi välillä reunoille jäävät palat takaisin seoksen joukkoon ja jatka sekoittamista, kunnes lopputuloksena on kermainen ja pehmeä jäätelö. Älä pelästy, jos seos näyttää aluksi pelkältä banaanimössöltä tai kaurapuurolta. Tämä tarkoittaa vain sitä, että jäätelöäsi ei ole vielä sekoitettu tarpeeksi.

Kaada valmis seos ilmatiiviiseen rasiaan ja pakasta, kunnes lopputulos on tavallisen jäätelön kaltaista.

Mansikka-banaanijäätelö

1 litra mansikoita pilkottuna ja viipaloituna
1 kypsä banaani viipaloituna
1/8 tl suolaa
1 2/3 dl (manteli)maitoa

Lisää pakastetut banaani -ja mansikkaviipaleet tehosekoittimeen. Lisää joukkoon suola ja anna koneen käydä noin 30 sekunnin ajan. Lisää koneen käydessä joukkoon maito ja anna koneen käydä, kunnes sinulla on edessäsi tasainen ja kermainen jäätelö. Tarjoile välittömästi tai kaada jäätelö pakastusta kestävään rasiaan ja jäädytä vähintään kahden tunnin ajan.

Lähde: TheKitch

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme