Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Maailmalla palkitut pikkuleivät ovat suomalaista alkuperää: "Vievät kielen mennessään"

Suomalaiset viipalepikkuleivät ovat niittäneet mainetta myös kansainvälisissä leivontakilpailuissa.

Kristina Vänni on New Yorkissa asuva, suomalaiset juuret omaava televisiokokki. Muutama vuosi takaperin Vänni vieraili sukunsa maatilalla Peräseinäjoella, jossa Leena-serkku innostui leipomaan vierailijoille perinteisiä viipalepikkuleipiä.

– Ne vievät kielen mennessään, Vänni paljastaa nauraen.

Kun kokki kuuli kotikaupungissaan New Yorkissa järjestettävästä pikkuleipäkilpailusta, jonka tuomaristossa istui arvovaltaisia leivonnan ammattilaisia, Vänni halusi osallistua juuri tällä reseptillä.

– Ja minä voitin!

Eikä ihme. Nämä herkulliset keksit ovat äärettömän helppoja valmistaa ja maistuvat parhaalta juuri sellaisenaan kylmän maidon kanssa.

viipalepikkuleivät_kristinavänni

Ainekset

2,4 dl pehmeää voita
2,4 dl sokeria
1 munan keltuainen
2 rkl tummaa siirappia
4,8 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

1. Lämmitä uuni 190 asteeseen.

2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuainen ja tumma siirappi.

3. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola. Lisää kuivat aineet vatkatun voi-sokeri-seoksen joukkoon. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin kunnes taikina on tarpeeksi jämäkkää leipoa.

4. Jaa kuuteen yhtä suureen osaan ja muotoile noin 2-3 cm leveiksi pötköiksi.

5. Paista kolme kerrallaan uunin keskitasolla 12-15 minuuttia kunnes pinta ruskistuu vähän.

6. Ota uunista ja leikkaa kevyesti vinoja suikaleita kuumana. Anna jäähtyä ennen kuin nautit.

Resepti: Kristina Vänni

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme