Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Mahtava kolmen raaka-aineen suklaakakku, jota on pakko kokeilla!

Suklaakakku, joka valmistuu vain kolmesta raaka-aineesta? Tätä reseptiä haluat kokeilla välittömästi.

Mehevä suklaakakku sopii yksinkertaisuudessaan juhlaan kuin juhlaan. Tämä jauhoton, kolmen raaka-aineen suklaakakku sulaa suussa ja takaa täyteläisen suklaaelämyksen.

Suklaakakun alkuperäinen resepti on käännetty grammoiksi, joten raaka-aineiden mittasuhteet ovat siksi täsmälliset. Käytä mittauksen apuna keittiövaakaa.

Kolmen raaka-aineen suklaakakku

450 g suklaata (tummaa, enintään 62-prosenttista)
220 g suolatonta, huoneenlämpöistä voita
6 suurta kananmunaa (300 g ilman kuoria)

Kuumenna uuni 220 asteeseen. Tarvitset leivontaa varten 20 senttimetriä halkaisijaltaan olevan uunivuoan, joka on noin kahdeksan senttimetriä korkea. Esimerkiksi irtopohjavuoka sopii tarkoitukseen loistavasti. Voitele vuoka.

Pilko suklaa ja voi kuumuutta kestävään, suureen taikinakulhoon. Laita kattilaan vettä ja kattila kuumenemaan liedelle. Sulata suklaa ja voi liedellä olevan vesikattilan päällä, seosta välillä sekoittaen. Veden täytyy olla kuumaa, mutta ei kiehuvaa (älä anna pohjan osua veteen). Kun suklaa-voiseos on sulanut, siirrä astia sivuun odottamaan.

Lisää lieden lämpötilaa, että vesi alkaa kiehua kattilassa. Aseta toiseen kulhoon kananmunat ja aseta kulho hiljalleen kiehuvan vesikattilan päälle. Vispaa kananmunia samalla koko ajan, kunnes munaseos on kosketuslämmintä.  Siirrä sivuun ja jatkaa vispaamista noin viiden minuutin ajan, kunnes kananmunat ovat vaahtoutuneet noin kolme kertaa suuremmaksi seokseksi. 

Kääntele puolet munaseoksesta suklaa-voiseoksen joukkoon varovasti esimerkiksi silikonisen lastan avulla. Kun ainekset ovat sekoittuneet, kääntele joukkoon loput munaseoksesta. Käytä lastaa apuna, että varmasti kaikki ainekset ovat sekoittuneet.

Kaada taikina uunivuokaan ja aseta vuoka uuniin reunallisen pellin päälle. Kaada pellille kiehuvan kuumaa vettä noin parin senttimetrin verran, jotta vuoka on vesihauteessa. Paista viisi minuuttia. Peitä sen jälkeen kakun pinta voidellulla foliolla, jottei kakku tartu folioon kiinni, ja paista vielä kymmenen minuuttia.

Nosta kakkuvuoka pois pelliltä ja jätä jäähtymään huoneenlämpöön noin 45 minuutiksi. Peitä kakkuvuoka sitten tiiviisti kelmulla ja aseta jähmettymään jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi. 

Vuoraa tarpeeksi iso lautanen tuorekelmulla. 

Kun kakku on jähmettynyt, irrota kakku vuoan reunoista esimerkiksi veitsen avulla. Laita sitten kelmulla vuorattu lautanen kakkuvuoan päälle (kelmupuoli alaspäin). Kaada kakku varovasti lautaselle. 

Tarjoile vadelmakastikkeen ja tuoreiden vadelmien sekä kermavaahdon kera. Kakku on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä. 

Lähde: Food52

Uusimmat: Ajankohtaista

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot