Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Makkarasta on moneksi! Nämä suolaiset muffinit ovat mökkiruokaa parhaimmillaan

Makkara on monipuolinen raaka-aine, joka sopii grillaamisen lisäksi oivallisesti myös leivontaan. Herkulliset makkaramuffinit valmistuvat alta aikayksikön vaikkapa yllätysvieraille! 

Nämä muffinit on oiva tapa käyttää hyödyksi ylijääneet makkarat. Erityisen herkullisia muffineista saat lisäämällä joukkoon raastettua juustoa, ihanan punaisia kirsikkatomaatteja ja raikkaan vihreää kevätsipulia. 

VINKKI: Makkaramuffineita voi valmistaa kerralla reilun määrän myös pakkaseen, jossa ne säilyvät noin kuukauden. Sulata jäisiä muffineja 150-asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan. 

Makkaramuffinit (12 kpl)

220 g makkaraa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
2 1/3 dl piimää
1 kananmuna
½ dl sulatetta voita
200 g juustoraastetta (Cheddaria)
12 kirsikkatomaattia
n. 1 dl kevätsipulia hienonnettuna

Kuumenna uuni 190 asteeseen. Paista hienoksi viipaloituja makkaranpaloja pannulla keskilämmöllä, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Viipaloit kirsikkatomaatit ja aseta ne talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen neste valuu pois. 

Sekoita kulhossa yhteen jauhot, leivonjauhe ja suola. Yhdistä toisessa kulhossa piimä, kananmuna ja sulatettu voi. Sekoita kosteat aineet kuivien aineiden joukkoon. Lisää taikinaan makkarapalat, juustoraaste ja sipulisilppu. Jaa taikina 12 muffinivuokaan. Lisää jokaisen muffinin pinnalle muutama kirsikkatomaattiviipale ja rouhi pinnalle kevyesti tuoretta mustapippuria. 

Paista uunissa 20–25 minuuttia, kunnes muffinit ovat muuttuneet kullanruskeiksi. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme