Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Mansikkainen, kevyt ja herkullinen! Tämä trendikäs raakakakku sopii niin arkeen kuin juhlaan

Viime vuosina yhä trendikkäämmäksi nousseet raakakakut ja -leivonnaiset ovat herkullisia, terveellisiä ja moneen ruokavalioon sopivia. 

Raakakakkujen ideana on, että ne valmistetaan kuumentamattomista raaka-aineista, eikä lämpötila nouse missään valmistusvaiheessa yli 46 asteen. Näissä leivonnaisissa sokerit, viljat ja maitotuotteet on korvattu esimerkiksi pähkinöillä, hedelmillä, marjoilla, raakakaakaolla ja kylmäpuristetuilla rasvoilla. 

Koska kakkua ei kypsennetä, leivoksen sisältämät ravintoaineet, vitamiinit, antioksidantit ja kivennäisaineet säilyvät paremmin. Kakkujen voidaankin sanoa olevan melkoisia terveyspommeja!

Tämä tuoreilla mansikoilla viimeistelty piirakka on paitsi kevyt ja herkullinen, myös moneen ruokavalioon sopiva. Resepti ei nimittäin sisällä lainkaan sokeria, viljoja tai maitotuotteita.

Raakasuklaapiirakka tuoreilla mansikoilla

250 g taateleita
200 g pähkinöitä
1 dl kookoshiutaleita
1 tl vaniljajauhetta
2–3 rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
2–3 dl tuoreita mansikoita

Sekoita taatelit ja pähkinät monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon kookoshiutaleet, vaniljajauhe, raakakaakao ja kookosöljy. Sekoita huolellisesti joko koneella tai käsin.

Painele seos piirakkavuoan pohjalle ja anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Parhaimmillaan tämä piirakka on, kun se saa tekeytyä jääkaapissa yön yli. Täytä piirakka tuoreilla mansikoilla juuri ennen tarjoilua.

Lähde: MittKök

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme