Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Näppärä vinkki: Näin estät fariinisokeria kovettumasta

Fariinisokerin käyttökerrat saattavat olla harvassa ja se kovettuukin kaapissa herkästi. Lue kätevä vinkki, jolla saat fariinisokerin pysymään käyttökelpoisena.

Ruokakomerossa säilytettävä fariinisokeri kuivahtaa ja muuttuu kokkareiseksi. Helpolla niksillä sen saa kuitenkin pysymään pehmeänä ja leivontavalmiina.

Siirrä sokeri pussistaan ilmatiiviiseen rasiaan ja heitä joukkoon pala appelsiinikuorta. Kuori kerää kosteuden rasian sisältä ja sokeri pysyy pehmeänä. Lisäksi kuori raikastaa jo kuivahtaneen sokerin muutamassa tunnissa.

Jos fariinisokerisi on jo ehtinyt kovettua, voit myös laittaa sokerin kanssa samaan tiiviiseen pussiin omenaviipaleen tai palan leipää. Muutaman tunnin päästä sokeri on pehmennyt.

Jos tarvitset sokerin pehmeänä heti, laita se kulhossa mikroon ja aseta kulhon viereen lasillinen vettä. Mikron kosteus auttaa pehmentämään sokerin parissa minuutissa.


(MTV3)

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme