Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Nyt on helppoa! Vaivaton valkosipulileipä hurmaa mehevällä maullaan

Jos rakastat sekä valkosipulia että tuoretta leipää, tämä resepti on juuri sinua varten! 

Leivän leipominen on helpompaa kuin moni luulee. Tämä valkosipulilla maustettu mehevä leipä valmistuu vähällä vaivalla ilman vaivaamista tai monimutkaisia työvaiheita.

Muotoilusta tai ulkonäöstä ei tarvitse huolehtia, sillä valmiit sämpylät asetellaan paistumaan syvään uuni- tai kakkuvuokaan, jossa ne kohoavat kauniisti yhteen. Lopputuloksena sinua odottaa nätti ja mehevä leipä, josta riittää jaettavaksi useammallekin herkkusuulle. 

Vaivaton valkosipulileipä

500 g vehnäjauhoa
1 tl kuivahiivaa
1 1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
3 dl kädenlämpöistä vettä
3/4 dl voita
2 valkosipulin kynttä
(2 rkl hienonnettua persiljaa)

Yhdistä jauhot, hiiva, suola ja sokeri. Kaada joukkoon vesi ja sekoita taikina puuhaarukalla tai lusikalla sekaisin. Peitä kulho öljytyllä muovikelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä noin viiden tunnin ajan. Jos et aio leipoa leipää samana päivänä, nosta taikina viiden tunnin jälkeen jääkaappiin. Jääkaapissa taikinaa säilyy jopa viikon leivontakuntoisena.

Sulata voi pienessä kattilassa yhdessä hienonnetun valkosipulin kanssa. Lisää halutessasi joukkoon persilja. Ota kohonneesta taikinasta lusikan avulla golfpallon kokoisia taikinapalloja, upota taikinapallot voiseokseen ja nosta vuokaan. Asettele taikinapallot melko lähelle toisiaan, jolloin ne kohoavat yhteen helposti leikattavaksi leiväksi. Levitä loppuseos vuoan päälle.

Peitä vuoka öljytyllä muovikelmulla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin puolen tunnin ajan. Paista leipää 175-asteisessa uunissa noin 35-45 minuutin ajan, kunnes leivän pinta on muuttunut kullanruskeaksi. Tarjoilet leivät hieman jäähtyneinä.

Lähde: TheKitchn

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme