Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Arkiruokien kuningas – millä nimellä sinä kutsut "makaronimössöä"?

Kauanko siitä on, kun itse söit viimeksi tätä suomalaisille erityisen tuttua arkiruokaa?

Hässäkkä, mössö, spesiaali vai pääkallo? Jauhelihan ja makaronin sekoituksella on suomalaisten suussa monta eri nimeä. 

Millä nimellä sinä tätä ruokaa kutsut?

Yksinkertaisimmillaan ruoka valmistuu sekoittamalla keskenään 2 osaa keitettyä makaronia ja 1 osan paistettua jauhelihaa. Sekaan halutut mausteet ja päälle tietysti ketsuppia.

Jos ruokaan kaipaa lisää makua, voi sekaan heittää myös sipulia tai muita kasviksia.

Jo useamman vuosikymmenen takainen helppo herkku valmistuu monen keittiössä edelleen jopa viikoittain, ja maistuu myös lapsille. Ruoka on helpompi ja nopeampi versio makaronilaatikosta, sillä sitä ei tarvitse käyttää uunin kautta. Käytännössä se siis valmistuu vaikka vartissa!

Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme.

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme