Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Tämä unohdettu jälkiruoka on vitamiineja pullollaan – koska söit viimeksi?

Maultaan raikas ja väriltään pirteän keltainen appelsiinikiisseli on alkutalven jälkiruoka parhaimmillaan. 

Koska söit viimeksi lapsuuden klassikkojälkiruokaa, kiisseliä?

Appelisiinit ovat nyt parhaimmillaan, joten näitä vitamiinipitoisia hedelmiä kannattaa käyttää myös kiisselin valmistukseen. Kiisselin maussa yhdistyvät kirpeys ja samettisuus, ja värinsä puolestä appelsiinikiisseli on omiaan vaikkapa pääsiäispöydän herkkuna.

Voit valmistaa kiisselin hyvin jo muutama päivä ennen tarjoilua. 

Appelsiinikiisseli (4–6 annosta)

½ appelsiinin kuoriraaste
appelsiinin kuorisuikaleita
6 dl appelsiinimehua
3 appelsiinin mehu ja hedelmän liha
1 dl sokeria
3 rkl perunajauhoa
1 sitruunan mehu
ananaskirsikoita koristeeksi

Pese appelsiini ja raasta kuori puolikkaasta appelsiinista. Vedä kuoriraudalla suikaleita appelsiinista koristeeksi.

Puolita appelsiinit ja purista mehut ja kaavi hedelmäliha talteen. Sekoita kaikki kiisselin aineket kattilassa. Kuumenna seos ja anna sen pulpahtaa muutaman kerran, kunnes seos on sakeaa. Ota kattila liedelä ja jäähdytä.

Laita kiisseli tarjoiluastiaan ja koristele appelsiinin kuorisuikaleilla ja ananaskirsikoilla. Säilytä kiisseli jääkapissa.

VINKKI: Kokeile appelsiinikiisseliä myös aamiaispöydässä jogurtin lisäkkeenä.

Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme.

Lähde: Iloista pääsiäistä, Heinlahti, Hemminki ja Myller, Kustannusosakeyhtiö Tammi/Helsinki 2018. 

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme