Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Perinteinen joulupuuro ja parhaat lisukkeet – onko suosikkisi luumukiisseli, rusinasoppa vai kaneli-sokeri?

Facebookin suositussa, joulunystävien Sydämeeni joulun teen -ryhmässä pohdittiin, mikä lisuke on riisipuurolle se kaikkein paras.

Oletko sinä perinteisen kaneli-sokerin ystävä vai kuorrutatko joulupuurosi kenties luumukiisselillä, rusinasopalla tai sekahedelmäkeitolla? Vai laitatko riisipuuroon ainoastaan voisilmän tai kenties tilkan maitoa? Äänesta oma suosikkisi jutun alla olevassa kyselyssä!

Suositussa Sydämeeni joulun teen -ryhmässä keskusteltiin parhaista joulupuuron lisukkeista ja siitä inspiroituneena koostimme nyt yhteen mehevän joulupuuron sekä muutamien herkullisten lisukkeiden reseptit.

VINKKI: Joulupuuro säästyy pohjaan palamiselta varmimmin, kun kypsentää puuron miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa. Puuronkeittoon sopii esimerkiksi alumiinipohjainen teräskattila tai teflonpinnoitettu kattila. Lisäksi kannattaa valita täysmaito ja sekoittaa puuroa aika ajoin kypsennyksen aikana.

Lähde: Maito ja terveys

Vanhanajan joulupuuro

2,5 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l täysmaitoa
nokare voita
noin 1/2 tl suolaa
kuorittu manteli

Laita nokare voita kattilan pohjalle, lisää vesi ja kiehauta se. Lisää riisit ja keitä noin 10 minuuttia sekoittaen. Lisää maito. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 35 minuuttia, kunnes puuro on kypsää. Lisää suola. Piilota onnea tuova manteli puuroon.

Tarjoa joulupuuro kanelin, sokerin ja voisilmän kera tai luumu-, rusina- tai sekahedelmäkiisselin kanssa. Maukkaan puuron kanssa maistuu kylmä maito.

Marttojen luumukiisseli

200 g kivettömiä luumuja
1 l vettä
1 kanelitanko
1 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
sitruunamehua

1. Keitä luumuja ja kanelitankoa sokerilla maustetussa vedessä n. 15 min.

2. Suurusta hieman jäähtynyt kiisseli vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla.

3. Anna kiisselin kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä. Kun kiisseli on jäähtynyt, ota kanelitanko pois.

4. Mausta kiisseli sitruunamehulla ja kaada tarjoilukulhoon.

5. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen ehkäisemiseksi.

Rusinasoppa

3 dl rusinoita
1 kanelitanko
pala vaniljatankoa
1 l vettä
3 rkl sokeria
2-4 rkl perunajauhoja

Valmistusohje:

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta se kanelilla, vaniljatangolla ja sokerilla. Anna maustua ainakin puoli tuntia hiljaa hautuen ja lisää sitten rusinat. Anna niiden pehmentyä kuumassa liemessä.

Tarkista keiton makeus ja lisäile sokeria tarpeen mukaan. Sekoita perunajauhot tilkkaan kylmää vettä ja lisää keiton joukkoon. Anna kuumeta kiehumispisteeseen ja kaada soppa sitten tarjoilukulhoon jäähtymään.

Ripottele pinnalle sokeria tai levitä siihen kelmua, jottei pintaan muodostuisi kalvoa.

Lähteet: Maito ja terveys, Martat

Mikä on paras lisuke joulupuurolle?

Yhteystiedot

Täytäthän tietosi kaikkiin kenttiin

Uusimmat: Ajankohtaista

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot