Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Ruisleivän tekeminenkö vaikeaa ja aikaa vievää puuhaa? Nämä leipäset onnistuvat myös kärsimättömältä leipurilta

Moni elää siinä uskossa, että ruisleivän leipominen on haastavaa ja aikaa vievää hommaa. Nämä leipäset muuttavat käsityksesi ruisleivän leipomisesta!

Nämä ilman vaivaamista ja monimutkaisia työvaiheita valmistuvat leipäset onnistuvat myös kärsimättömältä leipurilta. Kun pikajuuri on saanut hetken tekeytyä, loppu sujuu kuin itsestään. 

Parhaimmilta leipäset maistuvat uunituoreina aidon voin kanssa nautittuna. 

Ruisleipäset (16 kpl)

Pikajuuri: 
5 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
3 dl ruisjauhoja
1 rkl siirappia

Muut ainekset:
2 tl suolaa
2 tl kuminansiemeniä
4 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
lisäksi ruisjauhoja leivontaan

Valmista ensin juuri sekoittamalla hiiva veteen. Lisää sitten jauhot ja siirappi. Anna seoksen tekeytyä 1 1/2 tuntia.

Alusta loput ainekset juuren joukkoon. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Pyörittele taikina jauhotetuin käsin palloiksi ja jaa ne kahdelle uunipellille. litistä pallot ja anna kohota noin puoli tuntia.

Pane uuni kuumeneman 225 asteeseen. Leikkaa leipästen pinnalle ristiviillot terävällä veitsellä ja paista uunin keskitasossa noin 15 minuuttia. 

Lähde: Vegaanin keittiössä, Elina Innanen, Readme2018

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme